Új elnök a BÁCSVÍZ KVSC élén

2017 nov 30
Megosztás
kVSC tagság

Rendkívüli közgyűlést tartott november 29-én a BÁCSVÍZ Kecskeméti Vízmű SC. A rendezvény fő napirendi pontja az új elnökség megválasztása volt, miután Szigeti Tibor, a klub eddigi elnöke korábban bejelentette: ez év végéig vállalja megbízatását. Az egyesület tagsága egyhangú szavazással Aczél Pétert, a névadó szponzor BÁCSVÍZ Zrt. gazdasági igazgatóját választotta elnökké. 

Az úszószakosztály vezetésére Gál Zoltánnak, a szeniorúszó szakosztály munkájának irányítására Kolonics Krisztiánnak szavaztak bizalmat. A felügyelő bizottság elnöke Bodnár Tibor, tagjai Tokaji Józsa Lilla és Czeglédi Imre lettek. Molnár Mónika a továbbiakban is ügyvezető elnökként dolgozik az egyesületnél, ahogy korábbi mandátuma alapján Juhos Gergely, a búvárúszó szakosztály vezetője is.

Aczél Péter érdeklődésünkre elmondta: rendkívül megtisztelőnek tartja, hogy a 33 éves klub történetének harmadik elnöke lehet.

- Az, hogy több mint három évtized alatt mindössze két elődöm volt, egyértelműen jelzi, hogy mindig is konszolidált, kiegyensúlyozott működés jellemezte az egyesületet. Nekem is az a célom, hogy ez így folytatódjon. Alapvető feladatomnak tartom azt, hogy az alapszabályban megfogalmazott célt, azaz a versenytevékenység szervezését magas szinten ellássuk, illetve biztosítsuk a fiataloknak és szenior tagjainknak azokat a körülményeket, amelyekkel céljainknak meg tudnak felelni. Fontosnak tartom azt, hogy továbbra is fenntartsuk a kialakult jó kapcsolatot Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatával, illetve a sportlétesítményt üzemeltető Hirös Sport Nonprofit Kft.-vel. Kiemelt figyelmet kell fordítanunk arra is, hogy a klub anyagi helyzete a jövőben is legalább olyan stabil legyen, mint eddig volt, illetve törekszem arra is, hogy tovább javítsuk pénzügyi hátterünket. Mindent megteszek annak érdekében, hogy ez az inkább tömegsport jellegű, mint profi tevékenységet végző egyesület a céljait elérje. Nagyon fontosnak tartom azt, hogy az ide járó gyerekek amellett, hogy sportolnak, versenyeznek, egy kiváló közösségben is érezhessék magukat. – jelentette ki Aczél Péter.

A leköszönő Szigeti Tibort 2003. június 16-án választották a BÁCSVÍZ KVSC elnökévé, mint az akkori és jelenlegi névadó főszponzor egyik vezetőjét, Szekeres István akkori elnök, illetve a BÁCSVÍZ akkori vezérigazgatójának ajánlására.

- Megválasztásomig nem dolgoztam a sport közelében, de külső segítséget is igénybe véve rövid idő alatt sikerült az eredményes munkához szükséges információkat beszerezni, és nagyobb zökkenők nélkül működtetni az egyesületet. Már az első versenyek alkalmával megérintett, hogy a gyerekek milyen hőfokon élik át a sikert, és néha a kudarcot. Láttam azt a munkát is, amit az edzéseken végeznek a sportolók, miközben helyt kell állniuk az iskolában, valamint a hétvégi versenyeken is. Ezek a fiatalok nemcsak a saját dicsőségükre, hanem családjaik, a város, sőt az egész ország dicsőségére végzik munkájukat. Szorgalmuknak köszönhetően az elmúlt másfél évtized alatt több korosztályos és felnőtt válogatott versenyző, olimpián, világ- és Európa-bajnokságokon induló sportoló is nevelkedett a BÁCSVÍZ KVSC-nél. Úgy gondolom, hogy egy jó ügy mellé álltam, és ez működésem alatt végigkísért, mindig új energiákat, új lendületet adott, hogy érdemes a fiatalokért, illetve ezért a sportágért dolgozni. Az új vezetőknek sok sikert kívánok, és abban az esetben, ha a tapasztalataimra szükségük lenne, akkor természetesen ezután is örömmel állok az egyesület rendelkezésére – hangsúlyozta Szigeti Tibor.

Molnár Mónika kijelentette: nemcsak ügyvezető elnökként, hanem egy, a klub színeiben sportoló gyermek édesanyjaként is örül annak, hogy bizakodással tekinthetnek a jövőbe.

- Meggyőződésem, hogy a továbbiakban is jól együtt tudunk majd működni, és az újabb sikerekért dolgozhatunk az egyesületnél, a BÁCSVÍZ Zrt. támogatásával – állapította meg Molnár Mónika.

Bodnár Tibor elmondta: a felügyelőbizottság elnökeként fontosnak tartja a jogszabályokban és az egyesület alapszabályában foglaltak betartását. Hozzátette: lényeges az is, hogy ennek ellenőrzése az egyesület teljes tagsága számára átlátható módon, rendben történjen.

A rendkívüli közgyűlésen részt vett Kurdi Viktor, a BÁCSVÍZ Zrt. elnök-vezérigazgatója is, aki kijelentette: a cég továbbra is elkötelezett az egyesület támogatása mellett.

- Úgy gondoljuk, hogy Szigeti Tibor irányítása alatt egy rendkívül sikeres korszakát élte meg a klub, és azt látom, hogy továbbra is nagyon jó perspektíva áll előtte. A főszponzor részéről megnyugvással vettük tudomásul azt, hogy Aczél Péter gazdasági igazgatónkat választották meg erre a komoly felelősséggel járó társadalmi tisztségre. Bízunk benne, hogy az egyesület fejlődése továbbra is töretlen lesz, és sikert sikerre fognak halmozni, ezzel is öregbítve a klub, a BÁCSVÍZ Zrt., illetve a város jó hírét – mondta Kurdi Viktor.