Új polgármestert választanak Kecelen

2014 okt 22
Megosztás
Bányai Gábor és Haszilló Ferenc

Mint arról elsőként beszámoltunk Haszilló Ferenc valójában egy báránybőrbe bújt nyilas, aki szenved a rá osztott szereplőt, de még pártjától is, mert nem eléggé radikális. 

A nyilvánosságra került hangfelvétel miatt végül Haszilló Ferenc hétfőn úgy döntött, hogy lemond posztjáról és elmegy Svájcba zongorázni, amely már régóta dédelgetett álma és nem kell foglalkoznia tovább a sok segélyt kérő romával, meg persze néznie a zsidókat.

 A kiszivárgott felvételen Haszilló Ferenc folyamatosan rasszista módon beszél, azt mondja, szerinte a kétharmados többségnek vissza kellene állítania a halálbüntetést, mert ő nemzetárulás miatt kivégezne öt-hat embert, méghozzá tarkón lövéssel. Beszél arról is, szerinte nagyon sok dologban igaza van a Jobbiknak, a Fidesz háromnegyedét pedig kitenné a pártból.

Ezt követően az MSZP, Az együtt 2014, valamint a Fidesz helyi vezetői a polgármester kizárását kezdeményezték a pártból. Bányai Gábor országgyűlési képviselő, a Fidesz választókerületi elnöke, valamint Kerényi János regionális igazgató kedden korábban közölte: „A leközölt hangfelvételen elhangzó, emberi méltóságot durván sértő, társadalmi csoportokat kirekesztő és megalázó mondatok nem méltóak egy polgármesterhez és a Fidesz Magyar Polgári Szövetséghez. Ezért kezdeményezzük Haszilló Ferencnek a Fideszből történő kizárását és egyúttal felkérjük polgármester urat, hogy a megszerzett mandátumáról azonnali hatállyal mondjon le.”

Haszilló Ferenc a Hír TV-nek hétfőn este elmondta: „Akit megbántottam vagy megsértettem ezzel a hangfelvételen keresztül leadott anyaggal, attól elnézést kérek, senkit nem akartam megbántani, de viszont nagyon úgy érzem, hogy ez a felvétel egy manipulált felvétel, ez a felvétel vágott felvétel, és nem abban a szövegkörnyezetben adja ki magát, mint ami ott elhangzott.”

Annyit hozzá kell tenni, hogy a felvétel nem manipulált, igaz ezt csak mondta Haszilló, hogy mondjon valamit, hiszen a lemondás helyett akár  szakértőhöz is fordulhatna ez ügyben.