Újabb halálos baleset a 44-es főúton

2017 feb 27
Megosztás
baleset helyszínelése

A Kecskemét és Nyárlőrinc között történt közúti közlekedési balesetben egy 28 éves férfi a helyszínen meghalt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 44-es számú főút 9.900-as méterszelvényénél halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2017. február 26-án 17 óra 55 perckor.

Kecskemét felől Nyárlőrinc irányába közlekedett egy BMW 530d típusú személygépjármű, amikor a 9.900-as méterszelvénynél eddig tisztázatlan okból letért az útról és fának ütközött. A baleset következtében az autó vezetője – aki egyedül utazott – olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.  A helyszíni szemle adatai szerint a sofőr nem használta a biztonsági övet.

A közúti közlekedési balesetek jelentős része gondatlan magatartásra vezethető vissza, azonban körültekintő, figyelmes vezetéssel, a szabályok betartásával a balesetek nagy része elkerülhető, a passzív biztonsági eszközök használatával pedig a sérülés súlyossága mérsékelhető. A biztonsági övet a passzív biztonsági eszközökhöz soroljuk, tehát jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek csökkentésében mutatkozik meg. A biztonsági öv használata a gépkocsi vezetőjének és utasainak egyaránt kötelező. A rendőrség fokozott figyelmet fordít a passzív biztonsági eszközök - vagyis a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak - előírásszerű használatának ellenőrzésére. Az idei évben Bács-Kiskun megyében a közlekedési balesetek többsége a gyorshajtás miatt következett be, ezért a tragédiák megelőzése érdekében a rendőrök rendszeres sebességméréssel is ellenőrzik a közlekedőket.