Újabb nyertes fejlesztési pályázatok Bács-megyében

2017 szep 20
Megosztás

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a tavalyi évben benyújtott 197 megyei pályázat közül újabb 11 kapott támogatást. Így már több mint 22 milliárd forint kerül Bács-Kiskun megyébe, mely gazdasági, infrastrukturális és idegenforgalmi fejlesztésekre fordítódik és az itt élők életszínvonalának emelkedését, munkakörülményeinek javítását szolgálja.

A mai napon kihirdetett nyertes projektek keretében iparterületek létesülnek, egészségügyi intézmények korszerűsödnek a megyében, több településen zajlik majd közlekedés- és fűtéskorszerűsítés, és a leromlott városrészek rehabilitációjára is sor kerül.

Az eddigi nyertes valamennyi településsel a Magyar Államkincstár már megkötötte a támogatási szerződéseket, s több helyen el is kezdődtek a beruházások. Az újabb nyertesekkel a következő hetekben történik meg a szerződéskötés.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és két, nonprofit cégének szakemberei a pályázatok beadásán túl a megvalósításban is szerves részt vállalnak majd az elkövetkező hónapokban.