Újra látták a varbói tóban élő szörnyet

2016 júl 23
Megosztás
Varbói tó

Nyolc év után felbukkant Varbó rejtélyes szörnye, ráadásul arra számítanak, hogy szombaton ismét előjön. Különös jelenségnek voltak szemtanúi a minap egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lévő apró település, Varbó lakói. A városi horgásztóból néhányan egy rövid ideig felemelkedni látták a tó legendás szörnyét, ami csak egészen kicsit emelkedett ki a vízből, de így is nagy riadalmat keltett. És ez még nem minden: azt várják, hogy szombaton teljes valójában megmutatja magát.

- Régóta kedvelt és ismert hely a horgászok és kikapcsolódni vágyók körében a festői környezetben lévő varbói horgásztó. Úgy tíz évvel ezelőtt néhány pecás lett figyelmes először furcsa, megmagyarázhatatlan dolgokra a vízben. Párás, ködös reggeleken időnként feltűnik egy nagy méretű, leginkább valamilyen dinoszauruszra hasonlító állat, ami nagy hullámverések közepette gyorsan eltűnik a tó mélyén. Az első észlelésnél számos televízió és újság is kutatott utána a helyszínen - mondta Üveges Géza, Varbó polgármestere.

A falu első embere elmondta: nyolc évvel ezelőtt helyi kezdeményezésre szakemberekből álló munkacsoport vizsgálódott a helyszínen a szörny létezésének felderítése ügyében. Varbó lakossága a bizonyosság megszerzése érdekében szörnyfesztivált szervezett, bízva a mára már nagy népszerűségnek örvendő, titokzatos lény felbukkanásában. Most, ennyi év után ismét egy nagyszabású zenés rendezvénnyel, a július 23-i Tó-Nappal szeretnék előcsalogatni a szörnyet.

- A szörny évekig nem bújt elő, de az új észlelés ismét felbolydította a falu lakosságát, így mindent megteszünk, hogy meglessük. Úgy hírlik, szombaton ismét előjön majd a víz mélyéről. Napközben nagy a sürgés-forgás a tónál, és mivel a szörny kerüli a nagy tömeget, hajnalban vagy este lehet rá számítani" - tette hozzá a polgármester.