Utcafórum Kecskeméten Botka Lászlóval

2017 ápr 22
Megosztás
Boka László Kecskeméten

Országjáró körútjának újabb állomása Kecskemét volt Botka Lászlónak az MSZP miniszterelnök-jelöltjének, amelyre Molnár Gyula, a párt elnöke is elkísérte. 

Aminek el kell jönnie, az el fog jönni, mondta Király József a szocialista párt regionális elnöke, az MSZP kecskeméti alapszervezetének önkormányzati frakcióvezetője péntek kora este a város főterén. Hozzátette: a rendszerváltáskor egy szabad, nyugati típusú ország felépítésében hittem. Ez meg is kezdődött, de a Fidesz hatalomra jutásával minden megváltozott. Az országot újra kell építeni - hangsúlyozta.

Molnár Gyula azt mondta, hogy tíz emberből hét azt vallja: elég volt ebből a kormányzásból és változást szeretnének. Hangsúlyozta, ennek értelmében 2018 a változás éve lesz és újra kikiáltjuk az európai Magyarországot. Elszántak vagyunk, készen állunk! - mondta. Hozzátette:

ha egy embert újraválasztanak több alkalommal is egy városban, akkor az az ember tud valamit, arra szüksége van egy országnak és Botka László ilyen ember.

A szegedi polgármester és miniszterelnökjelölt azt mondta, az emberek többségénél betelt a pohár, a budapesti tiltakozás az egyetem bezárása ellen csak az utolsó csepp volt, a tüntetések nem erről szóltak, hanem az általános elégedetlenségről. Fel a fejjel, le fogjuk váltani a Fideszt - hangsúlyozta. Hozzátette: nagyon sok embernek csak mostanra nyílt ki a szeme, hogy miféle kormányzás zajlik is itt, hisz lényegében kirabolják az országot. 

A legutóbbi kampány, hogy állítsuk meg Brüsszelt, az is egy hazug szlogen, hiszen a kórházaink, az iskoláink, az útjaink Brüsszel pénzéből épültek. Mi egy európai ország szeretnénk maradni, nem pedig Putyin egyik tagállama. Elmondta még: a magyar családok több mint felének nincsen megtakarítása, így élnek Európa közepén. Orbán politikája csak egy nagyon szűk rétegnek kedvez, nem az ország többségének. Hangsúlyozta: kormányra kerülésük esetén megváltoztatják az adó- és családtámogatási rendszert és igazságosabbá fogják tenni. Erre mondjuk, hogy tegyünk igazságot, fizessenek a gazdagok! A mi programunk az adócsökkentés programja, a fedezetét pedig a Fidesz kormányzás nyertesei fogják állni a luxusadóval.