Útonálló rablás Kiskunmajsán

2018 jan 16
Megosztás

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 29 éves és egy 28 éves kiskunmajsai férfi ellen, akik 2017. szeptember 19-én Kiskunmajsán egy ittas férfitől mobiltelefont és pénzt raboltak, továbbá a fiatalabb vádlott lopásokat is elkövetett.

A két vádlott 2017. szeptember 19-én este Kiskunmajsán felfigyeltek egy ittas férfire, aki a kerékpárját tolta. A vádlottak elhatározták, hogy a sértett állapotát kihasználva elveszik az értékeit.

Az idősebb vádlott a sértettet észrevétlenül megkerülve megállt egy kereszteződésnél és figyeléssel biztosította a rablást. Eközben bűntársa hátulról a sértett mögé lopakodott és megütötte a fejét, ami miatt a sértett a földre esett. Ezután a fiatalabb vádlott a földön fekvő, szinte öntudatlan sértett mellényének zsebéből elvette a mobiltelefonját és a pénztárcáját, melyben a sértett iratai és 4 ezer forint készpénze volt. 

A vádlott a pénzt eltette, a tárcát az iratokkal együtt eldobta, amit a sértett másnap talált meg. A fiatalabb vádlott a telefont még a rablás napján eladta egy ismerősének, aki nem tudott annak eredetéről. A zsákmányolt pénzt a vádlottak egymás között elosztották, a rendőrök a mobiltelefont megtalálták és lefoglalták. A sértett a rablás miatt 8 napon belül gyógyuló fejsérülést szenvedett és kérte a meg nem térült kár megtérítését is.

A 28 éves vádlott ezen kívül 2017 szeptemberében Kiskunmajsán két lopást is elkövetett, először egy családi ház utcai kapujáról 3 darab alumínium hullámlemezt feszegetett le 2 ezer forint értékben, majd egyik ismerőse házának udvaráról egy 30 ezer forint értékű kerékpárt lopott.

A járási ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő, büntetett előéletű vádlottakat rablás bűntettével vádolja. A fiatalabb vádlottnak a rabláson kívül 2 rendbeli lopás vétsége miatt is felelnie kell. Bűnösségük kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.