Vacsiközi kiváltságosok (frissítve)

2017 május 31
Megosztás
parkolók a Vacsiközben

Kecskemét sajátos parkolás-közlekedési moráljáról már nem először írunk. Volt már e miatt dugó a Malom Központnál, de láthattunk már szorgoskodó közalkalmazottat is felállni a Rákóczi úti sétányra. Legutóbbi olvasói fotósorozatunk a Vacsiközről szól, pontosabban: a zöldfelületen történő parkolásról, valamint arról a szerető gondoskodástól, amellyel megvédjük a család kedvenc verdáját a káros napsugaraktól és árnyas helyet találunk neki a közparkok fái alatt.

Persze, ezek leginkább morális kérdések, nem kellene a törvény betűjének is erről szólnia, de Kecskeméten már megszavazták a városatyák, hogy bírságolandó cselekedet a zöldfelületen parkolás. Annyi még a gikszer, hogy a május 1-től életbe lépett jogszabály 90 nap türelmi idő múlva, vagyis augusztustól élesedik be.

Addig csak nézhetjük tétlenül. Pedig sokak türelme már rég elfogyott.

Cikkünre reagálva az alábbi levelet és fotót kapta szerkesztőségünk az egyik érintett vacsiközi lakótól:

"Szeretném kérni, hogy nekem is adjanak megszólalási lehetőséget a cikkel kapcsolatban, szeretnék reagálni és kiegészíteni néhány adalékkal az ott leírtakat.

Nem vitatva azt, hogy nem szép dolog a "fűre" állni, de az, hogy az a terület úgy és annyi növénnyel be lett ültetve, nem kis részben az ott lakóknak, a pénzünknek, köztük nekem is köszönhető. Nem beszélve a későbbi ápolási munkákról. Ha, a hatvanadik születésnapomra 10 autóval érkeznek a rokonok, barátok, kérdem melyik szomszéd elé álljanak, akkor amikor egy ház előtt 12 méter területen a bejárót szabadon kell hagyni.

Ha nem szeretném a kertet, akkor nem úgy nézne ki az előkertem, (amiből a növényeket többször kilopták) a belső kertem, ahogy kinéz. Nem csináltattam volna az utca frontra díszburkolatot a saját pénzemen. Belső kertemben még most is beton van.

A "jelentgető" évek óta csinálja a képeket, akkor is amikor sportoltunk az általunk lenyírt területen, de egyszer sem fedte fel kilétét, főleg nem akkor amikor dolgozni kellett volna."