Vádat emeltek a buszok szerelmese ellen

2016 jan 12
Megosztás

A 21 éves férfi nem lehetett buszsofőr, bár mindig az szeretett volna lenni. Vezetői engedély nincs, ennek ellenére bejárt a kecskeméti buszok telephelyére és csodálta a járműveket.

 

2015. március 12-én 9 óra körüli időben a vádlott megjelent a közforgalmú buszközlekedést biztosító cég telephelyén és odament az egyik buszhoz, amelyet nem sokkal előzőleg vitt vissza sofőrje a telephelyre. A sofőr a szokásos papírmunkát végezte, amikor a vádlott az első ajtónál állva megkérdezte, van-e a buszban ún. OBU rendszer (ún. fedélzeti egység). A vádlott ennek kapcsán a sofőrrel váltott is pár szót, majd a forgalomirányítóra hivatkozva közölte, hogy a 006-os vagy a 007-es buszt kell elvinnie a menetrend szerinti következő járatként.

Mivel a cégnél sokan dolgoznak sofőrként, a buszsofőrben fel sem merült az, hogy a vádlott nem az egyik, ugyan még látásból sem ismert kollégája.

A sofőr távozását követően a vádlott beült az indítókulccsal együtt otthagyott buszba és arra kitette a 10-es járatszámot. A vádlott elindult a járat kezdőállomásához, ott fel is vett két utast, majd a helyi buszpályaudvarra behozta őket és ott leparkolt. A rendőrök nem sokkal ezután igazoltatták, mert időközben a busztelepen is észlelték, hogy egy olyan személy vezeti a buszt, aki nem a társaság dolgozója.

A kalózjárat során sem a busz, sem pedig az utasok nem sérültek meg. 

A büntetlen előéletű férfit az ügyészség jármű önkényes elvételének bűntettével vádolja, bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.