Vádat emeltek a kecskeméti biobolt eladójára támadó nő ellen

2018 feb 28
Megosztás
biobolt

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség rablás, személyi szabadság megsértése, súlyos testi sértés kísérlete és többrendbeli lopás bűntette miatt vádat emelt egy kecskeméti nővel szemben, aki azért, hogy kirabolja, gyógyvizes üvegpalackkal támadt az egyik kecskeméti biobolt eladójára, majd áldozatát a hajánál fogva még a raktárba is berángatta és annak ajtaját egy fémpolccal eltorlaszolta.

A 38 éves kecskeméti nő 2017. szeptember 23-án délelőtt megjelent a Kecskemét belvárosában lévő bioboltban, ahol vásárlási szándékot színlelve több termék iránt is érdeklődött az eladónál. Eközben egy gyógyvizes üvegpalackot is magához vett, amelyről megkérdezte, hogy az valóban üvegből van-e. Ezután a nő a palackot a pultra tette és elővette a pénztárcáját, mintha fizetni szándékozna. Ehelyett azonban egy hirtelen mozdulattal felkapta a gyógyvizes üveget és azzal a pultnál álló eladót többször fejen ütötte, miközben lökdöste őt. Az eladónő a földre esett, a vádlott azonban tovább ütlegelte őt a kezébe kerülő tárgyakkal. A bántalmazás közben a rabló a pénztár nyitott fiókjába benyúlt, az ott lévő papírpénzbe belemarkolt és kivett 4 ezer forintot, majd a kasszát az eladónő fejéhez vágta.

A sértett megpróbált kimenekülni az üzletből, de a vádlott a hajánál és a ruhájánál fogva megragadta és a raktárba rángatta, ahol egy műanyag flakonnal tovább bántalmazta.

Ezután a rabló menekülni kezdett és egy fém polcot húzott a raktár ajtaja elé azért, hogy eltorlaszolja a kijáratot és az eladót bezárja. Menekülés közben a rabló még magával vitte az eladó táskáját is, amelyben mobiltelefon, 100 ezer forint készpénz és személyes iratok voltak. Mivel a fémpolc közben eldőlt, a sértett végül ki tudott jönni a raktárból.

A megtámadott eladó horzsolásos, zúzódásos és repesztett sérüléseket szenvedett. A folyadékkal teli üvegpalack az ütések erejét megnövelte, de számolni kellett azzal is, hogy a törött üvegcserepek súlyosabb sérülést is okozhattak volna. Az, hogy az eladónő nem sérült meg súlyosabban, nem a rablón múlt.

A vádlott a rablást megelőzően az egyik fodrászüzletben a fodrász figyelmét elterelte azzal, hogy időpontot kért magának, s amíg az időpontot feljegyezték, a vádlott a bejárati ajtó melletti fotelben lévő női táskát magával vitte.

Hasonlóképpen lopott még másik négy belvárosi üzletből is.

Az ügyészség a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő nőt rablás, személyi szabadság megsértése, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolja, amely a bűnhalmazat miatt 12 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetlen előéletű nő ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.