Vádat emeltek a rabló testvérpár ellen

2017 dec 13
Megosztás

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 25 éves és egy 18 éves kiskunhalasi férfi ellen, akik 2017. november 11-én Kiskunhalason egy nőtől mobiltelefont és pénzt raboltak, továbbá a fiatalabb vádlott lopásokat is elkövetett.

A két vádlott – akik testvérek - 2017. november 11-ére virradó hajnalon Kiskunhalason, az egyik utcában észrevettek egy egyedül gyalogló nőt. Látták azt is, hogy a sértettnél mobiltelefon van, ezért elhatározták, hogy elveszik tőle.

Követni kezdték és leszólították a sértettet. Az idősebb testvér a sértett háta mögé kerülve a karjait átkarolva lefogta, mialatt öccse átkutatta a sértett zsebeit és elvette a telefonját. Dulakodás közben az idősebb vádlott a sértettet egy padra lerántotta, majd a telefon megszerzése után a fejét lefogta és erőszakkal megcsókolta. Ezután a vádlottak távoztak a helyszínről. Két nappal később azonban a rendőrök elfogták és őrizetbe vették a rablókat.

A sértettől elvett mobiltelefon egy tokban volt, amiben benne volt a sértett 2 ezer 500 forint készpénze is. A rablással a vádlottak mintegy 105 ezer forint kárt okoztak, ami nem térült meg. A sértett kérte kárának megtérítését.

A fiatalabb vádlott ezen kívül 2017 októberében és novemberében két lopást is elkövetett, Kiskunhalason ellopott 2 kerékpárt összesen 60 ezer forint értékben.

A járási ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő, büntetett előéletű vádlottakat rablás bűntettével vádolja. Az idősebb testvérnek a rabláson kívül szeméremsértés vétsége, míg öccsének 2 rendbeli lopás vétsége miatt is felelnie kell. Bűnösségük kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.