Vádemelés egy parfümöket rabló kecskeméti nő ellen

2017 aug 21
Megosztás

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 35 éves kecskeméti nő ellen, aki 2016. július 12-én egy kecskeméti drogériából parfümöket rabolt, valamint ugyanezen üzletlánc sérelmére lopásokat is elkövetett.

A 35 éves kecskeméti nő 2016. július 12-én délután egy kecskeméti drogériában ellopott két női parfümöt, valamint egy értéktelen tesztert. Az egyik parfümöt és a tesztert a táskájába dugta, a másik parfümöt pedig a hóna alá rejtette. Mindezek után fizetés nélkül távozott az üzletből.

Az egyik nő alkalmazott azonban a biztonsági kamerán észrevette a lopást és a vádlott után ment. A kijárattól egy méterre, az utcán érte utol a vádlottat és felszólította, hogy menjen vissza az üzletbe. Erre azonban a vádlott nem volt hajlandó és távozni akart. Ezt az alkalmazott úgy akarta megakadályozni, hogy megfogta a vádlott karját, ekkor a hónaljba rejtett parfüm leesett a földre.

A vádlott tovább menekült, az alkalmazott pedig mellette haladt. A vádlott ezután szembe fordult az alkalmazottal, majd a lopott tárgyak megtartása és a menekülése érdekében két kézzel megkarmolta a boltos hölgyet. Ezután megragadta a sértett haját, a másik kezével pedig a felkarjánál fogva meglökte, aminek hatására az alkalmazott egy kerítésnek, majd a földre esett. Mindezek után a vádlott távozott a helyszínről.

A rablás miatt a boltos hölgy a könyökén és a bokáján 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rablással okozott, 20 ezer forint összegű kár fele megtérült. A rendőrök a vádlottat még a rablás napján elfogták és őrizetbe vették.

A vádlott ezen kívül ugyanezen üzletlánc másik kecskeméti drogériájából 2016 májusában és júniusában négy alkalommal parfümöket és borotvát is lopott összesen mintegy 116 ezer forint értékben. Az utolsó esetben azonban tetten érték, így a kár részben megtérült.

A vádlott jelenleg szabadlábon védekezik, őt az ügyész rablás bűntettén kívül üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével is vádolja. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.