Vádemelés egy szerb drogcsempész ellen Kiskunhalason

2017 nov 20
Megosztás

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette miatt vádat emelt egy 56 éves szerb férfi ellen, aki 2017. június 23-án egy kisbusz utasaként a poggyászában elrejtve jelentős mennyiségű marihuánát csempészett Magyarországra, de a tompai határátkelőnél elfogták és a drogot lefoglalták.

A szerb vádlott 2017. június 23-án dél körül a tompai határátkelőnél egy kisbusz utasaként lépett Magyarország területére. A vádlott azonban a poggyászában öt csomag, ragasztószalaggal és fóliával körbetekert, műanyag tasakba csomagolt marihuánát rejtett el, melyeket Szerbiában egy ismeretlen személytől kapott. A vádlott feladata az lett volna, hogy a drogot 1.000 euró fizetség fejében Ausztriába szállítsa.

A vámvizsgálat során azonban a pénzügyőrök a több mint 4,5 kilogramm tömegű kábítószert megtalálták és lefoglalták. A drog hatóanyag tartalma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát. A kábítószercsempészt a rendőrök őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A járási ügyészség a vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyház, valamint kiutasítás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy a lefoglalt drogot el kell kobozni. A vádlott bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.