Változik a zöld - és az újrahasznosítható hulladék gyűjtésének rendje Kecskeméten

2018 ápr 3
Megosztás
szemeteskocsi

A DTkH Nonprofit Kft.  az alábbiakban tájékoztatja Kecskemét lakosait a zöldhulladék és az újrahasznosítható csomagolási hulladékok gyűjtésének rendjéről. Együttműködésüket ezúton is köszönjük!

ÚJ RENDSZERBEN A HÁZHOZ MENŐ ZÖLDHULLADÉK GYŰJTÉS

A DTkH Nonprofit Kft. az áprilisban induló zöldjárat alkalmával, a kertgondozás során levágott füvet és egyéb lágyszárú növényeket, illetve a lehullott falevelet ELSŐ ALKALOMMAL bármilyen műanyag zsák(ok)ban kihelyezve elszállítja a megadott gyűjtési napon. Ezen a napon az ingatlantulajdonos számára 2 db emblémás, lebomló cserezsákot biztosítunk. Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a zöldhulladék gyűjtéséhez az átadott zsákokat használják fel.

Az eddigi gyakorlattal ellentétben - az évi kétszeri alkalom helyett -, a zsákok mellé minden gyűjtési alkalommal kihelyezheti az ágnyesedéket max. 70 cm hosszú kötegekben összekötve (alkalmanként max. 0,5 m3 mennyiségben)!

Tehát Önnek csak annyit kell tennie, hogy a zsákokat és a kötegelt zöldhulladékot, a közterületet nem szennyező módon kihelyezi az ingatlana elé. Az első, valamint a további gyűjtések alkalmával, az elszállított zsákok helyett, térítésmentesen a járat 2 db zöld színű, lebomló, emblémás cserezsákot biztosít. Szükség szerint további zsákok (alkalmanként 3 db) az Ügyfélszolgálati irodánkban térítésmentesen vehetők át.

Gyűjtési időszak: egész évben a mellékelt gyűjtési naptár szerint.

Zsákok begyűjtésének módja: A zöldhulladék gyűjtésére szolgáló zsákokat a gyűjtési napokon reggel 6:00 óráig szíveskedjen kihelyezni az ingatlan elé, mert a hulladékgyűjtő gépjármű elhaladása után a kihelyezett zsákokat nem áll módunkban elszállítani! Amennyiben a zsákba háztartási vegyes hulladék, lom, üveg, vagy nem megfelelő típusú, illetve szennyezett hulladék kerül, Társaságunk jogosult megtagadni annak elszállítását.

HÁZHOZ MENŐ CSOMAGOLÁSI HULLADÉKGYŰJTÉS

Gyűjtési időszak: egész évben KÉTHETENTE, a mellékelt gyűjtési naptár szerint.

A szelektíven gyűjtött újrahasznosítható hulladékokat (pl. papír, műanyag, fém, italos karton) a DTkH Nonprofit Kft. által térítésmentesen rendelkezésre bocsátott sárga színű zsákban, vagy bármilyen áttetsző (nem fekete) zsákban keverten gyűjtse és kéthetente a gyűjtési napon helyezze ki az ingatlana elé.

Zsákok begyűjtésének módja: A csomagolási hulladék gyűjtésére szolgáló zsákokat (újrahasznosítható hulladék) a gyűjtési napokon reggel 6:00 óráig szíveskedjen kihelyezni az ingatlan elé, mert a hulladékgyűjtő gépjármű elhaladása után kihelyezett zsákokat nem áll módunkban elszállítani! Amennyiben háztartási vegyes hulladék, lom, üveg, vagy nem megfelelő típusú, illetve szennyezett hulladék kerül kihelyezésre, Társaságunk jogosult megtagadni annak elszállítását. A mindenkori begyűjtéssel egyidejűleg munkatársaink annyi cserezsákot adnak, amennyi kihelyezésre került.

FONTOS! Kérjük, hogy a biztonságos munkavégzés érdekében üveget NE helyezzen a zsákba! Az üveg (színes és színtelen öblös, üdítős, boros, pezsgős) gyűjtése kiöblítve a szelektív szigeteken történik.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a hulladékgyűjtő járatokon dolgozó munkatársaink minden hétköznapra eső ünnepnapon változatlan munkarend szerint dolgoznak. Tehát, 2018. január 1-től, amennyiben a szelektív csomagolási hulladék vagy a zöldhulladék gyűjtés (gyűjtési nap) ünnepnapra esik, úgy a szállítás rendje változatlan. Ez azt jelenti, hogy ünnepnapokon is helyezze ki az elszállítandó hulladékot, mert a gyűjtőjárat a szokásos rend szerint jár majd.

* a piros számmal jelzett dátumok ünnepnapok

Legolvasottabb: 
Hírös city slider ajánló: 
Igen