A város változást akar a Bányai élén

2015 dec 17
Megosztás
tüntetés a bányai igazgatójáért

Megvolt az utolsó demonstráció is a Bányai Júlia gimnázium eddigi igazgatójáért. Bár a széles helyi társadalom őt szeretné, a politika nem. Csak a csoda segíthet Lukács Lajoson.

 

Mint arról beszámoltunk, a szülők is összefogtak a Bányai Júlia Gimnázium vezetésének a megtartásáért és szerda estére csendes demonstrációt szerveztek a városháza elé. Itt fog ugyanis csütörtökön zárt ülésen dönteni a képviselő-testület, hogy kit javasol kineveztetni igazgatónak az elkövetkezendő öt és fél évre a Bányai Júlia Gimnázium élére. Nagyon úgy néz ki, nem a 23 éve regnáló igazgatót, Lukács Lajost, hanem Szilágyi Piroska Tünde, angoltanárt, az egykori 607-es szakképző intézményvezető helyettesét, akit három év múlva nyugdíjba megy.

Pedig őt sem a tantestület, sem a szülői munkaközösség nem támogatta egyetlen szavazattal sem, csupán az önkormányzati szakbizottság.

A demonstráció előtt a szocialisták felszólították a versenyben lévő pályázókat, hogy lépjenek vissza, ne kényszerítsék politikai döntésre a városatyákat. Felhívásuk nem talált értő fülekre. Sőt, Dúró Dóra, az Országgyűlés kulturális és oktatási bizottságának jobbikos elnöke is a reményét fejezte ki, hogy Lukács marad az igazgató, mivel összhangban áll a társadalmi akarattal.

Úgy hírlik, a városvezetés eltökélt a változásban, ezt nem az iskola eredményeivel, hanem Lukács stílusával indokolják, aki nem egy kommmunikatív és együttműködő ember az önkormányzat felé.