Véget ért a Lukács-korszak?

2015 ápr 30
Megosztás
Lukács Lajos

A kecskeméti képviselő-testület kormánypárti többsége a csütörtöki ülésén szó nélkül nem támogatta dr. Lukács Lajosnak -  a Bányai Júlia Gimnázium Igazgatójának vezetői pályázatát.

 

Csütörtöki való világ. Nem volt sem vita, sem hozzászólás, csak előzetes egyeztetés, és aztán következhetett a néma és fegyelmezett gombnyomás, ha teszik ha nem. 

Azt nem lehet mondani, hogy a Bányai Júlia Gimnázium egy fabatkát sem érő intézmény, mert ugyebár az hazugság lenne, hiszen a reáltantárgyak országos és nemzetközi versenyein sikerrel szereplenek a diákjaik, a nyolcosztályos tehetséggondozás-alapú oktatási koncepciójuk a felvételi statisztikák szerint sikeres. 

Akkor hát mi a gond Lukács Lajos igazgatóval, aki huszonkét éve viszi a hátán a Bányait és általa tart ott az iskola ahol?

A háttér

A jogszabályok alapján az Intézményfenntartó Központ Kecskeméti Tankerületének igazgatója az intézményvezetői - magasabb vezetői - beosztás ellátására beérkezett pályázat véleményezését kérte ki Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatától. 

A Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium intézményvezetői beosztásának ellátására a jelenlegi intézményvezető, Dr. Lukács Lajos nyújtott be pályázatot, melyben a változó közneveléshez alkalmazkodó intézmény múltjára építő konkrét fejlesztési célokat fogalmazott meg. 

“Javaslom, hogy a közgyűlés a jelenlegi intézményvezető további öt évre történő megbízását támogassa.” - áll a Mák Kornél alpolgármester által jegyzett előterjesztésben. 

Meglepetésre nem így lett. Mint fentebb említettük: vita és ellenérv nélkül a többség nem támogatta a javaslatot.

Szóval, a Bányai Júlia Gimnázium érdekeit és függetlenségét mindig szem előtt tartó Lukács tanár úr elrúgta a pöttyöst, pontosabban  narancsot.