Volt egyszer egy Auchan gyerekjátszó

2016 dec 5
Megosztás
Auchan Kecskemét

Volt bizony, sok szülő kedves emlékkel gondol rá, mert a gyerekek eljátszottak, volt tér és fantázia benne, míg a szülők közül az egyik tudott bevásárolni, csekket feladni. De a kapitalizmusnak nincs szíve. A gyerekjátszó helyére egy kínai gyorsétteremhálózat egyik láncszeme került. Ennek okán néhány hétre rá a kis családi, távol-keleti gyorsbüfé bezárni kényszerült. De, ugyebár gyerekjátszó azért az kell, ne mondják a szülők, hogy nem bababarát az Auchan. Lett is, na jó kicsit kicsi, kicsit savanyú, de hát a mienk, akárcsak az első magyar narancs termése a Tanú című filmben. De ez még csak a kisebbik gond. Aki kitalálta, megszerkesztette, illetve engedélyeztette, annak még nem volt gyereke. A hosszúkás, téglalap alakú kis új játszó ott van az étkezési osztály és a hátsó kijárat közti folyosón. Játszó két félből áll, középen színes, vidám fal, az egyik végében csúszda, a másikban mászórézsü. A legizgalmasabb pedig az emelkedő alatti kis bunker.

Ha azonban a gyerek nem mászni, hanem éppen csúszni akar, el kell hagynia a kis játszót, zokniban kilép a szennyes folyosóra, majd átmegy  a másikba járatba, mert benn nincs átjáró, pedig gondolhatott volna rá.

De az üzemeltetők is arra, hogy letegyenek a szőnyeget, hogy ne koszolják össze a zoknijukat a kicsik, meg persze, egy két műanyag szék, vagy puff, mint  a másiknál volt, hogy leülehessenek, amikor levetik a cipőt, meg a kabátot. De ezek már nem számítanak. A lényeg, hogy ki van pipálva, volt és újra lett gyerekjátszó, még ha rideg, kicsi és szívtelen is, de statisztikailag-jogilag minden rendben van.

 

Hozzászólások

Egy kicsit kezd az Auchan "Elteszkósodni". Nekem nem igazán van kedvemre hogy a főbejáratoknál tenyérbemászó módon (még ha udvariasan is) mindenféle parfümöt, utazást, kupont stb. akarnak rám sózni. Befelé, és kifelé is. Ha minden nap megyek, akkor minden nap. (itt lakom nem messze) Az előre le szeletelt felvágottakról meg már nem is beszélek... Ettől nem hiszem hogy gyorsabb lett a sor, alkalmazott ugyanúgy kettő van általában. Én és sok társam bírnánk várni kettő percet a friss áru érdekében. Ellenben a Jó Isten tudja mióta hevernek ott a pultban az áruk. A kiszolgáló személyzet nem tudja megmondani a szavatosságot, mivel már a fedőfólia azon részét nem találják, ugyanígy az ételallergiára vonatkozó összetevőket sem,mivel már tálcán van a termék. Csak a kötelező 1-2 napos szav. idő van rábiggyesztve a termékre, még ha 5 kg.-os rudat is vágnak fel. Ami ott marad zárásnál az a rengeteg termék, azt biztos leselejtezik...ugye? Én azóta nem veszek felvágottat a csemege-pultból, hogy ez így működik. A másik dolog, a bevásárló kocsik állapota kritikán aluli... kerék nem gurul, nem kormányozható. Tudnák még mit sorolni. A játszótérhez meg már nem is igazán tudok mit mondani... Ez ennek a folyamatnak a folytatása. És ez Városunk legfelkapottabb hipermarkete.