Volt vadászpilóta a baleset egyik áldozata

2014 május 29
Megosztás
Komócsi Zoltán volt vadászpilóta

Komocsi Zoltán “komó” nyugalmazott vadászpilóta volt az egyik utasa annak a kisgépnek, amelynek roncsaira csütörtökön délelőtt találtak Dunaújváros határában. Gyászol a repülős társadalom.

 

Mint arról a Hírösvény is beszámolt,( http://hirosveny.hu/hirek/lezuhant-egy-kisrepulo-dunaujvarosnal) csütörtökön reggel észlelték, hogy valamikor az előző nap esti órákban lezuhant egy kisrepülőgép Dunaújváros határában, a kukoricásban.

A Dunaferr Repülő Klub vezetője szerint a lezuhant kisrepülőgép mindkét utasa tapasztalt pilóta volt. Loskay László közölte, hogy az Apollo Fox típusú, ultrakönnyű repülőgép a pilóta tulajdonában volt, aki klubjukban is tag volt. A két férfi szerda este szállt fel - mondta a klubvezető, hozzátéve, a hozzátartozók csütörtök reggel értesítették őt arról, hogy a férfiak nem érkeztek haza. A repülőtéren csak a nyitott hangárt és leparkolt autóikat találták meg. Loskay László szerint "komolyabb műszaki, vagy repülési hiba" miatt következhetett be a tragédia.

Az egyik áldozat Komócsi Zoltán, ismert vadászpilóta volt.

Barátai így gyászolják: Mély fájdalommal és megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, kik ismerték és szerették, hogy Komócsi Zoltán 2014. 05. 28-án tragikus hirtelenséggel életét vesztette. Emléke szívünkben örökké él"- közölte Facebook-oldalán a Komo-Sky Team. 

Komócsi Zoli egyébként márciusban a Jakabszállási reptéren járt, ahol felavatta Nádas Tamás műrepülő pilóta emlékművét.

Erről az alábbi linken olvashat:

http://iho.hu/hir/tabla-a-szeretett-repteren-tisztelges-nadas-tamas-emle...