Zaklatás és autórongálás – vádemelés egy kiskőrösi férfi ellen

2017 nov 23
Megosztás

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt vádat emelt egy 38 éves kiskőrösi férfi ellen, aki 2017. május 13-án egy kiskőrösi áruház parkolójában ököllel megrongálta egy tolató gépkocsi motorháztetejét.

A vádlott és az ügy sértettje, egy kiskőrösi férfi már hosszabb ideje haragos viszonyban vannak egymással. 2017. május 13-án délután a vádlott és a sértett összetalálkoztak egy kiskőrösi áruházban. Itt a vádlott egy csavarhúzóval a kezében fenyegetni kezdte haragosát és a férfi élettársát. Azzal fenyegetőzött, hogy megöli, „kicsinálja” őket, „kiereszti a belüket”.

Az áruházbeli fenyegetések miatt a Kiskőrösi Járási Ügyészség még augusztusban vádat emelt a vádlott ellen zaklatás vétsége miatt.

Az áruházat elhagyva a sértett és élettársa a parkolóban beszálltak egy autóba, hogy elhajtsanak a helyszínről. A sértett elindult a járművel és tolatni kezdett, amikor a vádlott egyszer ököllel szándékosan ráütött az autó motorháztetejére. Az ütés miatt a karosszéria behorpadt, abban 30 ezer forint kár keletkezett.

A vádlott e tettével a tolató sofőr ellen közvetett módon erőszakot alkalmazott és az autóban ülők életét, testi épségét szándékosan veszélyeztette.

A szabadlábon védekező, büntetett előéletű vádlottat a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntettel vádolja. Az ügyész indítványozta, hogy a bíróság az ügyet egyesítse a zaklatás miatt indult büntetőügyhöz. A vádlott bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.