Zaklatással vádolják a színész rajongóját

2016 szep 23
Megosztás
zaklató nő

A Gödöllői Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki levélben, e-mail útján, közösségi oldalon több száz üzenettel próbált egy színésszel megismerkedni.

A bűnügy vádlottja, egy fiatal nő 2014 tavaszán egy internetes oldalon felfigyelt egy fővárosi színészre. Szerette volna közelebbről megismerni, ezért rendszeresen megjelent azokon a színházi előadásokon és rendezvényeken, ahol a színész fellépett. Internetes oldalakon nyomon követte a pályafutását és rövidesen beleszeretett. Elhatározta, hogy személyesen is megismerkedik vele. A nő 2014 áprilisától júliusig naponta mintegy 40-50, egyre személyesebbé váló üzenetet helyezett el a művész rajongói oldalán, amíg a sértett le nem tiltotta őt. A vádlottat azonban ez nem tántorította el a céljától. 2016 januárjáig postai leveleket, képeslapokat küldött a színházba, a sértett e-mail címére több mint 200 levelet írt.

A vádlott a színházban is többször megjelent, hogy a színésszel találkozzon.

Nemcsak a sértettnek, hanem kollégáinak is több levelet küldött, melyekben folyamatosan arra törekedett, hogy a színésszel kapcsolatba kerüljön. Sőt a sértett otthonát is felkereste, ott is háborgatta, be akart jutni hozzá. Amikor a vádlott megtudta, hogy ki szervezi a sértett fellépéseit, a programszervezőt is megkereste. Neki is számtalan e-mailt és közösségi oldalakra feltett üzenetet küldött,melyekben egyre csak a színész közelébe akart kerülni. A Gödöllői Járási Ügyészség zaklatás vétségével vádolja a nőt.