Zsaru Linda békés missziója

2015 jún 7
Megosztás
Rendőri felvilágosítás az óvodában

Emlékeznek még Lindára, a sikítozós karatéző rendőrnőre. Na, ez a Linda nem az a Linda, csinosabb és aranyosabb. Gyerekeket világosít fel a bűn- és baleset-megelőzésre.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén öt településen újabb tíz óvodában kezdődött meg a rendőrség „Ovi-Zsaru” elnevezésű prevenciós programja, amely óvodás korú – elsősorban nagycsoportos – gyermekeknek szól és közvetlen, illetve közvetett rendőri segédlettel történő információ-közlésen alapul.

 Az év végére a gyermekek a rendőri, valamint az óvodapedagógusi foglalkozások alkalmával bűn- és baleset-megelőzési ismeretekkel gazdagodhattak, továbbá megismerhették az áldozattá válás elkerülésének módszereit. A nyári szünet beköszönte előtt a biztonságos közlekedés jegyében 2015. június 4-én Liptai Linda r. őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály főelőadója Ágasegyházán, a Napközi Otthonos Óvodában tartott programzáró foglalkozást. 

Az óvónők ebben az évben is örömmel fogadták az eseményt, csakúgy, mint azok a szülők, akiknek gyermekei megismerkedtek  programmal, amelynek bővítésére Bács-Kiskun megyében a következő oktatási évben is lehetőség nyílik. Az érdeklődő intézmények E-mail-ben történő megkeresés mellett a Bűnmegelőzési Osztály által kiadott Elektronikus Bűnmegelőzési Információs Rendszer júniusi anyagaiból juthatnak információhoz.