Belvárosi Együtt futás

2021 dec 7
Megosztás

Az Autista Gyermekekért Egyesület december 18-án, szombaton délután egy jó hangulatú, a kölcsönös egymásra figyelést kifejező belvárosi együtt futásra vagy sétára várja a jelentkezőket. A járványhelyzet miatt a program a megszokott időpontban – az Autizmus Világnapján (április 2-án) – sajnos már két esztendőben is elmaradt.

A szervezők annak is örülnek, ha az érdeklődők futni/sétálni nem nem mennek, de kilátogatnak a zenés toborzós gyülekezésre, és velük töltenek egy kis időt a karácsonyvárás jegyében. Remélve, hogy ezzel is segíthetnek egymásnak átlépni – vagy legalább kicsit megkönnyíteni – mindazt, ami az elmúlt másfél évben annyira feldúlta az életünket.

 A részvételre a helyszínen lehet regisztrálni. A regisztrációban önkéntesek (szülők, pedagógusok, diákok) mellett autista gyerekek is részt vesznek, az érdeklődőknek kék zászlócskákat, az autizmussal kapcsolatos tájékoztató szórólapokat kínálnak.

A regisztrálók kék fejpántot kapnak ajándékba.

PROGRAM:

2021. december 18 (szombat)

14:00-15:00   

Gyülekezés Kecskemét főterén, a Kossuth-szobornál

(zenés toborzó, regisztráció, kék fejpántok kiosztása)

15:00-16:00   

Adventi „Futni-kék!” – belvárosi együttfutás, séta

A táv: Kossuth tér – Vasútkert – Kossuth tér (oda-vissza kb. 2 km)

Programvezető: Csille Lajos

A rendezvény a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Közösségépítő civil tevékenységek támogatása” című felhívása keretében – a KözösségÉpítő Kecskemét Helyi Közösség égisze alatt – megvalósuló, „Az autisták társadalmi integrációjáért” elnevezésű projekt idei záróprogramja.