Felújításra várnak a Széchenyi sétány üzlethelyiségei

2019 május 22
Megosztás

Pusztulva szomorkodnak a kecskeméti Széchenyi sétányon lévő ifjúsági garzonház alatti üzlethelyiségek. Az egykori Senator pezsgőbár, a HELPI, vagy a családsegítő irodáját lassan benövi a növényzet és a feledés. De  miért? - tettük fel a kérdést az önkormányzati ingatlanokat fenntartó KIK-FOR Kft.-nek.

Kiderült: ezek az úgynevezett nem lakás célú helyiségek mindegyike hatályos bérleti szerződéssel jelenleg is hasznosítva van, vagyis fizetik utánuk a bérleti díjat.

Minda Imre László,  KIK-FOR Kft. ügyvezető igazgatója a Hírösvénynek elmondta: tudatában vannak annak, hogy az épület északi oldalán, a földszinten kialakított helyiségek utcai portáljai, esztétikailag nem teljesen felelnek meg a mai kor követelményeinek. Tekintettel a bérlemények elhelyezkedésére (eldugott, minimális gyalogos forgalom stb.) illetve arra, hogy a helyiségek mindegyike jelentős méretű üvegfelülettel rendelkezik, vagyonvédelmi szempontokat mérlegelve, mindenképpen indokolt a portálakon a vasrácsok használata, annak ellenére, hogy ez a megoldás városképi szempontból valóban nem ideális.

Hangsúlyozta:

A fenti ingatlanok esetében ismételten felhívjuk a bérlők figyelmét az általuk bérelt helyiség közvetlen környezetének rendszeres tisztántartására.

A KIK-FOR Kft. a pénzügyi források megteremtésének függvényében, ütemezetten, a jövőben tervezi a földszinti ingatlanok, valamint az emeleti lakásállománynak a megújítását, amely hozzájárulhat az épület sajátos építészeti stílusjegyeinek megtartása mellett, a mai kornak megfelelő megjelenés kialakításához.

Hozzátette: a KIK-FOR Kft. az elmúlt 5 évben igen jelentős összegű felújítást hajtott végre a kezelésében lévő üzletállományon, melynek prioritási sorrendjét a műszaki szükségesség figyelembevételével, minden esetben a gazdasági kalkulációk eredményeinek sorrendje határozta meg. Mindezeknek is köszönhető, hogy ingatlanjaink kihasználtsága hosszú idő óta 95 százalék körüli, mely országos összehasonlításban is figyelemre méltó.