A Fidesz-KDNP közös polgármesterjelöltje és képviselőjelöltjei Kecskeméten

2019 aug 21
Megosztás

Már korábban bejelentették, hogy az október 13-i önkormányzati választásokon a Fidesz-KDNP közös kecskeméti polgármesterjelöltje Szemereyné Pataki Klaudia, a város jelenlegi polgármestere, aki az alábbiakkal indítja a kampányát:

„Városunk az elmúlt öt évben rendkívül erőteljes fejlődésnek indult. A választók bizalmának köszönhetően közösen dolgozhattunk a jövő érdekében. 

Megígértem, hogy a külső városrészek több forrást kapnak, és ez teljesült. 

Csak a legfontosabbakat említve: építettünk 74 darab lakossági önerős utat, 8 kerékpárutat, egyéb útfejlesztés is érintett csaknem 40 helyszínen. Elkészült a teljes elkerülő. Felújítottunk 8 oktatási és szociális intézményt, 4 újat építettünk. Lett sport akadémiánk, atlétika centrumunk, új szabadidősport létesítményeink.

Azt is megígértem, hogy lesz egyetemünk. 

Az ígéretemet teljesítettem, több ezer tehetséges fiatal tanul a Neumann János Egyetemen. A legjobb kecskeméti diákok támogatást kapnak a várostól. Megvalósult az új campus is, heteken belül átadják a hallgatóknak.

Ígéretet tettem arra, hogy a város odafigyel az idősödő korosztályra. Teljesítettem. A Magyarországon egyedülálló CédrusNet program bevezetése olyan lehetőség, amely ötvözi a gondoskodást és az idősödő korosztály felhalmozott tudásának, tapasztalatának hasznosítását.

A munkát elkezdtük. A cél az, hogy Kecskemét egy korszerű, kényelmes, zöld város legyen. 
Most félúton vagyunk.

Kecskemét ma Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő, iparosodó városa, köszönhetően az évtizedek óta itt működő magyar és nemzetközi befektetőknek, valamint annak a gazdasági környezetnek, amelyet a város vezetése teremtett meg.  

Folytatnunk kell. A következő öt év stratégiájában 100 km új útszakasz szerepel, 53 milliárd forint értékben. Kecskemét lakói számára kellemes, kényelmes, a szórakozás, szabadidő, sport, kultúra terén is magas szintű lehetőségeket kell biztosítanunk. Komoly tárgyalások folynak ezt célzó fejlesztésekről is a Rudolf-kert, Homokbánya és a város több pontjára vonatkozóan.

A következő önkormányzati ciklusban újult energiával kell munkához látnunk. Éppen ezért döntöttünk a fiatalítás mellett, választóink 6 új Fidesz-KDNP jelölttel találkozhatnak. Mellette számítunk a régi várospolitikusok több évtizedes tapasztalataira.” – nyilatkozta Szemereyné Pataki Klaudia.

A Fidesz-KDNP közös kecskeméti önkormányzati képviselőjelöltjei egyetértenek abban, hogy a város minden választókörzetében folytatni kell az infrastrukturális fejlesztéseket, az intézmények korszerűsítését, az illegális hulladék elleni harcot, a környezetvédelmi programokat, utóbbit különösen a légszennyezettség visszaszorítása érdekében. Az autóbuszos közlekedés átszervezéséhez minden segítséget megadnak az önkormányzat által újonnan létrehozott Kecskeméti Közlekedési Központnak. A programok egyeztetése során kiemelt célként fogalmazódott meg a smart megoldások alkalmazása a lehető legtöbb területen, valamint a fiatalok igényeinek felkarolása.

Kecskemét egyetemi város, ahol a jövőben sokkal nagyobb teret kell adni az ifjúságnak!

Az egyes választókörzetek és jelöltek:

1-es választókörzet: Kovácsné Bozóky Rita. 

Petőfivárosiként és családanyaként átlátja a megoldásra váró feladatokat. Ezek között elsőbbséget élvez a csapadékvíz elvezetésének kérdése, valamint a körzetet érintő autóbuszos közlekedés újraszervezése. A városrészben több helyszínt lát alkalmasnak zöldítésre, új közösségi terek létrehozására. Szakpolitikai területe: családvédelem.

2-es választókörzet: dr. Papp Zoltán. 

A mentőtiszt Hetényegyházán lakik, ahol gőzerővel akarja folytatni a közúti infrastruktúra építését. Mielőbb létrehozna egy Hetényegyházát kiszolgáló vérvételi laboratóriumot, az új bölcsőde megépítésével párhuzamosan pedig egy óvodai mini csoportot. Szakpolitikai területe: prevenció, egészségmegőrzés.

3-as választókörzet: Nemcsik Mátyás.  

Az ifjúságpolitikában tevékenykedő képviselő újraválasztása esetén a már elkezdett intézményi fejlesztések folytatásáért akar dolgozni. Ilyen például a Bányai gimnázium sportcsarnoka és a széchenyivárosi óvoda. Kiemelt célja a térfigyelő kamerarendszer bővítése is. Szakpolitikai területe: ifjúsági ügyek.

4-es választókörzet: Bogasov István. 

Jelenlegi önkormányzati képviselői tapasztalatai alapján a jövőben a közösségépítést akarja fejleszteni, amelyhez méltó hátteret nyújt a most létrejövő új közösségi ház. A tősgyökeres széchenyivárosiak védelme érdekében pedig térfigyelő kamerákkal akar véget vetni a vandalizmusnak. Szakpolitikai területe: sport.

5-ös választókörzet: B.Tóth Katalin. 

A három gyermeket nevelő fiatal édesanya a Széchenyiváros kihasználatlanul álló zöldfelületeinek parkosítását és a parkolási feltételek javítását tűzte ki elsődleges célul. Máriahegy esetében az ott élők igényeinek megfelelő infrastrukturális beruházásokat támogatja. Szakpolitikai területe: szociális védőháló.

6-os választókörzet: Szamler László. 

Másfél évtizede tevékenykedik a civil szférában. Elsődleges célja az illegális szemetelők elleni harc, amelyet eddig is közösen vívott az őt segítő szülőkkel, gyerekekkel. Választóival folyamatos kapcsolattartást, rendszeres lakossági fórumokat tervez a hatékony képviselet érdekében. Szakpolitikai területe: civil szféra.

7-es választókörzet: Bus András Gábor. 

A fiatal joghallgató úgy véli, az ifjú korosztálynak van a legnagyobb lehetősége a jövő formálására. Céljai között szerepel egy komplex „Bethlenváros fejlődéséért” Program elindítása, az önkéntesség népszerűsítése, valamint az „ökotudatos” szemléletformálás városi szintű megszervezése. Szakpolitikai területe: környezetvédelem.

8-as választókörzet: Hörcsök Imre. 

Az elmúlt öt év önkormányzati képviselői tapasztalataira építve célja a belváros forgalmi tehermentesítése, különösen a közösségi közlekedés újragondolásával. A fesztiválokat szétosztaná a városban létrejövő új helyszíneken. A parkokat Európa nagyvárosainak mintájára zárhatóvá tenné, a belvárosi játszótereket tovább fejlesztené. Szakpolitikai területe: kecskeméti értékek megőrzése, kulturális örökség ápolása.

9-es választókörzet: Szeberényi Gyula Tamás. 

Két évtizede dolgozik önkormányzati képviselőként, jelenleg a város alpolgármestere. Az illegális hulladék elleni küzdelemben a jövőben még jobban számít a lakosság támogatására. Ezért, illetve a közbiztonság növelése érdekében a térfigyelő kamerák számát tovább növelné. Körzete sajátosságára tekintettel célja a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatása. Szakpolitikai területe: közszolgáltatások fejlesztése.

10-es választókörzet: Pászti András. 

Szintén két évtizedes képviselői tapasztalattal felvértezve rendületlenül folytatná a városrész közúti és intézményi infrastrukturális beruházásait. Fontosnak tartja a közösségi ház mielőbbi megépítését. A Hunyadivárosban a csapadékvíz elvezetésének megoldása hosszú távú feladat, amelyet fokozatosan tervez megvalósítani. Szakpolitikai területe: köznevelés.

11-es választókörzet: Lévai Jánosné. 

A Műkertváros-Rendőrfalu-Kósafalu-Muszáj városrészek képviselője az elmúlt években is kiemelten kezelte az út- és járdaépítéseket, a parkosításokat, a közvilágítás bővítését. A munkát folytatni akarja, mellette kiemelt célja, hogy a város újonnan létrehozott közlekedési társaságával felülvizsgálja a közösségi közlekedéssel kapcsolatos igényeket. Szakpolitikai területe: egyházak, hitélet.

12-es választókörzet: Sipos László. 

A körzethez tartozó Kisfái, Matkópuszta, Kiskertváros, Szeleifalu, Homokbánya a jövőben is infrastrukturális beruházások sokaságát igényli. A jelölt ezzel párhuzamosan a városrészek többségében a közösségi terek kialakítását tartja prioritásnak. Homokbányának az újjászülető városrész Kiskőrösi úttal történő összekötése jelenthet majd nagy előrelépést. Szakpolitikai területe: polgárőrség, közterületeink védelme.

13-as választókörzet: Leviczky Cirill. 

A várospolitikában közel három évtizedes tapasztalattal rendelkező jelölt méltó kihívásnak tartja, hogy számára új körzetben teheti próbára képességeit. Már most felmérte, hogy Kadafalvának is szüksége van egy laboratóriumra, azaz önálló vérvételi helyre. A városrészben egyre több a fiatal család, az ő igényeiket kell elsősorban figyelembe venni, ennek érdekében pedig mielőbb bővíteni az iskolát,és végre megnyugtatóan rendezni a kerékpáros közlekedés feltételeit. Szakpolitikai területe: képzett munkaerő biztosítása, szakképzés, felsőoktatás.

14-es választókörzet: dr. Fekete Gábor. 

Az ügyvédként tevékenykedő, két gyermeket nevelő családapa tősgyökeres kecskeméti. Katonatelep, Borbás, Reptéri lakótelep, Szolnokihegy, Törekvés lakótelep és Vacsihegy komplex fejlesztését akarja megvalósítani, összehangolva azt az egyes városrészekben felmerülő igényekkel. A 441-es út építésének előzetes tárgyalásaiba már bekapcsolódott, és civilként is dolgozik a lakossági önerős beruházások elősegítésén. Szakpolitikai területe: önkormányzati jogharmonizáció.