Gyakran lépjük át a sebességhatárt az utakon

2024 május 14
Megosztás

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2550-en lépték át Bács-Kiskun Vármegyében. A szabálytalankodóknak legalább 39 ezer forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, ám lesz olyan, aki ettől magasabb összegű büntetésre számíthat. A hét kétes rekordját az az autós mondhatja magáénak, aki az 52-es számú főúton 90 helyett 166 km/h-val közlekedett; ő 169 ezer forintos bírságra számíthat, míg annak az autósnak, aki 60 helyett 127-tel hajtott az 5-ös főúton, 117 ezer forintot kell fizetnie.

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt 52 rendőri intézkedést igénylő baleset történt. Az egyenruhások 24 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; egyikük balesetet okozott. Kiemelnénk azonban, hogy múlt héten nem volt halálos baleset, illetve olyan sem, amelyben valaki súlyosan sérült volna.

Tapasztalataink szerint egyre többen kísérik figyelemmel – és fogadják meg – a közösségi oldalunkon megjelenő megelőzési, valamint a közlekedési szabályok betartásának fontosságát hangsúlyozó tartalmainkat. Köszönjük az együttműködést, hiszen a közlekedési kultúra fejlesztése, a gyorshajtások, az ittas vezetés és balesetek számának a csökkentése közös ügyünk azért, …hogy mindenki hazaérjen!