Matekergők - tehetségműhely

2019 jún 5
Megosztás

2018. szeptember 3.-án tehetséggondozó műhely indult az „Értük” a Kaszap és Őz Utcai Gyakorló Óvoda Gyermekeiért Alapítvány keretein belül óvodánkban, „Matekergők” címmel. Az NTP-OTKP-18-0017 azonosító számú projekt a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósul meg.

A program célja, hogy a beválogatott tehetségígéretek a felfedezés, rácsodálkozás, az egyéni szükségletekhez igazított differenciált tanulásszervezés keretein belül speciális kompetenciák birtokába jussanak. A tapasztalati ismeretek bővítése játékos, élménypedagógiai módszerek alkalmazásával valósul meg. A komplex program teret ad a gyermekek ismeretei gazdagításának, érzelmi és kognitív szféráik fejlesztésének.

A tehetségműhely programja a matematikai-logikai, a természeti és a térbeli-vizuális tehetségterületek tevékenységeit foglalja magában a Kuvik matematikai képességfejlesztő eszköz sokoldalú alkalmazásával. Ennek megfelelően a tehetségígéretek kiemelkedő képességeinek fejlesztése változatos, manuális tevékenységeken keresztül valósul meg az alábbiak szerint:

- a matematikai, logikai játékok megismerése

- a felfedező séták, megfigyelések

- a különböző alkotásokkal, kézműves technikák elsajátítása a logikai készlet elemeinek felhasználásával

A tehetségműhely záró programja a tehetségígéretek szüleinek bevonásával megvalósuló közös logikai játék, amely a kuvikos feladatelemek sikeres megoldásával lehetőséget ad a sikerélmény megélésére, az önbizalom erősítésére.