Tovább fejlődik Kecskeméten az MCC FIT Program

2019 aug 10
Megosztás

Ősszel már a harmadik évfolyam indul útjára a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjának (MCC FIT Program) kecskeméti központjában. Szeptember 8-áig várják a fejlődésre és kreativitásra nyitott ötödik osztályos diákok jelentkezését.

Az MCC a Tihanyi Alapítvány fenntartásában működő tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt az oktatást kiegészítő, magas színvonalú képzéseket az általános iskola felső tagozatától kezdve az egyetemig.

A FIT Program egyedülálló oktatási formát jelent, amely felső tagozatos diákoknak biztosít iskolán túli, komplex szemléletű tehetséggondozást. Oktatási koncepciójának fókuszában olyan, az iskolai oktatást kiegészítő/hiánypótló képzések állnak, amelyek sok szálon kapcsolódnak a diákok mindennapi életéhez. A résztvevők megismerkedhetnek többek közt a robotikával, az egészségügyi tudatossággal, továbbá részt vehetnek a művészet és matematika kapcsolatát feldolgozó, innovatív képzésen is. Emellett kiemelten fontosnak tartják a személyiségközpontú fejlesztést, amelyet hetedik évfolyamtól kiscsoportos foglalkozásokkal, illetve az egyéni visszajelzésekre is lehetőséget kínáló e-learning-rendszerükkel biztosítanak.

Kecskeméti központjuk 2017-ben nyitotta meg kapuit, így szeptemberben már a harmadik ötödik osztályos csoportunk kezdi meg a közös munkát.

Az érdeklődő diákok és szülők számára egy játékos, ismerkedős, piknikezős nyílt napot tartanak augusztus 24-én 14 és 18 óra közt a Kaszap utcai központjukban.

Az eseményre a sajtó képviselőit is szeretettel várják.

További információ, jelentkezés:

Tóth Ákos Károly
régióvezető
MCC FIT Program
Tihanyi Alapítvány
atoth@mcc.hu
+36 30 896 0891

http://fit.mcc.hu/jelentkezes