Bácsban csak beágyazott jelölt nyerhet

2014 jan 23
Megosztás

Kerényi János, a Fidesz regionális pártigazgatója bemutatta a párt képviselő-jelöltjét, Salacz László kecskeméti ügyvédet. Fiatal, energikus, elhivatott és mélyen helybéli, vagyis nyerő.

 

A jelölt-bemutatások napja volt a csütörtöki Kecskeméten. Az ellenzéki összefogás bejelentését követően két óra múlva a Fidesz-KDNP is bemutatta az újrainduló Zombor Gábor mellett ringbe szálló jelöltjét, Salacz Lászlót, akinek ez az első megmérettetése. Új választókörzeti jelölt keresésére a komondoros Balogh József ellen indult bűnvádi eljárás miatt volt szükség. 

Kerényi János elmondta: sokan kétségbe vonták Salacz László jelölését, akit a Fidesz Országos Választmánya elfogadott. Hozzátette: kétségtelen, valaki csak akkor hivatalosan jelölt, amikor az ötszáz allampolgári jelölést begyűjti, és regisztráltatja, de eddig is el kell jutni és Salacz László most ezt az utat járja. Orbán Viktor egyébként azt mondta róla: Salacz régi harcos, mellesleg több mint tíz éve bizonyít. 

Kerényi hangsúlyozta: a Fidesz Bács-Kiskun megyében minden körzetben nyerni akar, és nyerni is fog, ennek érdekében nincsenek ejtőernyőseik, mindenki helybéli, jól beágyazott, hiteles ember. Véleménye szerint csak ilyen emberekkel lehet folytatni a négy éve megkezdett munkát.

Újságírói kérdésre hozzátette: nem azért jelöltek látszólag ismeretlen személyt, mert feladták ezt a körzetet. Salacz László ugyanis nem ismeretlenebb jelölt a választókerületben, mint a vetélytársai. A lényeg a hitelesség- mondta.

Salacz László önmagáról elmondta, hogy Kalocsán született és a Szent István Gimnáziumban érettségizett, majd Szegeden folytatta a tanulmányait a József Attila Tudományegyetemen, ahol jogi diplomát szerzett. A Kecskeméti Városi Bíróságon dolgozott három évig, majd ügyvédi pályára lépett, 1998 óta a kecskeméti önkormányzat Jogi és Ügyrendi Bizottságának külsős tagja.  

Kétségtelen, sokan bírálták Kerényit, mert Salacz mellett döntött. Egy fideszes potentát szerint, ha Kerényi húzása nem jön be, akkor maximum érdemei elismerése mellett nyugdíjba vonul, ha viszont bejön, akkor is nyugdíjba vonul, csak mellé szobrot is emelnek neki.

Címke: