város

Tök jó volt a Tök Jó Nap a Széchenyivárosi Kispiacon

2017 okt 31
Megosztás
tökfaragás

Hatalmas siker volt az idén már második alkalommal megrendezett Tök Jó Nap a Széchenyivárosi Kispiacon.

Már délelőttől nagyon sokan eljöttek gyermekeikkel és unokáikkal a Széchenyivárosi Kispiacra, ahol az elmúlt szombaton Halloween tökfaragást rendeztek szakértők segítségével. A kicsinyek hamar kedvet kaptak a tökökre kerülő maszkok rajzolásához és a faragáshoz – melyhez a helyszínen felnőtt szakértők adtak segítséget, és a veszélyesebb műveleteknél segítettek kivágni a mintákat.

Fokozott biztonság és kiemelt figyelem a Mindenszentek időszakában

2017 okt 30
Megosztás
mindenszentek ellenőrzés

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai mindenszentek és halottak napja időszakában az idei évben is kiemelt figyelmet fordítanak a közutak és a temetők környékének biztonságára. 

Különleges madárbemutató a kecskeméti kirakodó vásáron

2017 okt 27
Megosztás
bagolybemutató

Érdekes, színes programokkal várja az érdeklődőket a hétvége mindkét napján a Szent László körúti vásártér – ahol október 28-án, szombaton Kisállatvásárt és Veterán autó- és motoralkatrész börzét tartanak; 29-én vasárnap pedig a zsibpiacra madárbemutatóval látogat el a Magyar Környezetgazdálkodási és Vidékfejlesztési Társaság.

Felborult járművek az 53-as főúton

2017 okt 25
Megosztás
karambol az 53-as főúton

Bács-Kiskun Megyében az elmúlt 24 órában 1 súlyos és 1 könnyű sérüléssel járó, valamint 7 anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Egy gépjárművezetőt vér-vizelet mintavétel miatt állítottak elő a járőrök. ezek közül a legkiemelkedőbb az 53-as főúton történt.

A kecskeméti Momentum véleménynyilvánító akciója

2017 okt 21
Megosztás
plakátragasztás

A Momentum kecskeméti alapszervezete az ünnep előtti hétvégén, a Momentum Mozgalom országos plakátátragasztós akciójához csatlakozva – a polgári engedetlenség egy olyan eszközével élt, amely során Kecskeméten a „Soros-tervről” szóló óriásplakátokat plakátátragasztással módosította - adta hírül sajtóközleményben a párt helyi szervezete.

Az interneten is vásárolhatunk kecskeméti parkolóbérletet

2017 okt 19
Megosztás
Kecskemét térképe

A Kecskeméti Városrendészet az ügyfelek gyorsabb és hatékonyabb kiszolgálása érdekében bevezette a virtuális, rendszámra szóló parkoló bérletnek az interneten, bankkártyával történő vásárlásának a lehetőségét.

Az a jó méhlegelő, ahol nincs méhész

2017 okt 16
Megosztás
méz a kecskeméti piacon

A Kecskeméti piaccsarnokban méztermékeket áruló Kulcsár Zoltán 2006 óta, a barátai hatására kezdett el méhészkedni.

- Huszonnégy évig szobafestő voltam, ma már csak méhész vagyok.  Az első pár évben még nem akasztottam fogasra a festőruhámat, párhuzamosan műveltem a két szakmát. Végül letettem az ecsetet. 2012 óta vagyok főállású méhész. Azóta százhúsz méhcsaládra fejlesztettem fel az állományom - mondja.   

Kampánycsörte: Király kontra Salacz

2017 okt 14
Megosztás
Salacz László

Megkezdődött a 2018-as választási kampány Kecskeméten is. Király József a szocialisták  helyi frakcióvezetője, a párt megyei vezetője, országos elnökségi tag felszólította Salacz Lászlót, a Fidesz-KDNP helyi országgyűlési képviselőjét - akit információnk szerint újra jelölnek tavasszal -, hogy ne használja politikai céljaira fel az oktatási intézményeket.

Régi új polgármester Kunbaja élén

2017 okt 9
Megosztás
Halász István

A vasárnapi időközi választáson a szerb-magyar határ csempészközpontjául számító Kunbaján ismét az egykori településvezetőt, a többszörösen büntetett Halász Istvánt választották meg polgármesternek. A választáson csak független jelöltek indultak. 

Oldalak