város

28 év után bezárt a fülöpházi Somodi tanya

2018 már 5
Megosztás
Somodi Tanya

Végleg bezárt a homokhátság egyik gyöngyszeme, a Kiskunsági Nemzeti Park egyik legcsendesebb területén fekvő magánfogadó, a fülöpházi Somodi Tanya, amely az egykori alföldi tanyatulajdonos családról kapta a nevét. A nádtetős régi présházból kialakított parasztházban megfordultak szerte Európából és nem csak a kiváló ételek, hanem az idillikus környezet miatt. A Somodi Tanya 1999-ben megkapta a Gasztronómia legmagasabb kitüntetését a Védnöki Táblát.

Megújulással nyitotta az évet Dr. Lecsó

2018 jan 9
Megosztás
Dr.  Lecsó

Új év, jöhetnek a fogadalmak, a változások, az átalakulások. Nincs ez másképpen a kecskeméti piaccsarnok gasztroikonjánál, Dr. Lecsónál sem, akinek bár a rendelési ideje és az árai nem változtak 2018-ban, a szolgáltatásai és a rendelője viszont igen.

Két körzetet visz a DK, a többit az MSZP Bács-Kiskunban

2017 dec 22
Megosztás
Molnár Gyula, Király József

A Kecskeméti 1-es, valamint a kiskunhalasi választási körzetet viszi a DK, az MSZP-vel megkötött megállapodás alapján Bács-Kiskun Megyében. Ennek tükrében végül Király József indul az MSZP színeiben, több ellenzéki párt támogatásával, a másikban pedig - igaz még a DK nem jelentette be hivatalosan, de nagy valószínűség szerint Szőkéné Kopping Rita önkormányzati képviselő indul. A kiskunhalasi jelöltet még nem lehet tudni, az is lehet, hogy a fővárosból ejtőernyőz be valakit a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció.

Mostohagyereknek érzi magát Hetényegyháza

2017 dec 19
Megosztás
hetényi karácsonyfa

A napokban megjelent egy fényképes bejegyzés a legnagyobb közösségi portálon, miszerint a helyi lakosok állítottak és díszítettek fel közterületi karácsonyfát Hetényegyházán. Néhány hozzászólás megemlítette, hogy ilyenkor túl messze van a település Kecskeméthez, és a képviselőjüket sem látták már régóta. 

Új év új polgári perrendtartás

2017 dec 12
Megosztás
Bicskei Ferenc és Balogh Zoltán

2018. január 1-től gyökeresen megváltozik a polgári pervitel Magyarországon. A változások közül a legfontosabb nóvum, hogy az új szabályzásnak nem megfelelő keresetből nem lehet per, a keresetek nem lehet összevissza módosítgatni, vagyis a blöffkirály, szerencsevadász  ügyvédek kora lejárt, ha pedig közigazgatási perhez van kedvünk Kecskeméten, akkor  Szegedre, vagy pedig a fővárosba kell utaznunk.

LMP kongresszus Kecskeméten

2017 dec 2
Megosztás
Szél Bernadett

Együttműködésről állapodott meg a kampányidőszakra az LMP és az Új Kezdet nevű párt, korszakváltásra szerződtek - jelentette be az LMP miniszterelnök-jelöltje szombaton Kecskeméten, sajtótájékoztatón.

Szél Bernadett a Kossuth-szobor lábánál, a két párt több mint száz tagja és szimpatizánsa előtt azt mondta: nem tekintik lezártnak a két párt szövetségét, együtt tudnak működni mindazon pártokkal, közösségekkel és emberekkel, akik a kormányváltáson túl korszakváltásban is érdekeltek Magyarországon.

Kecskemét Gyurcsányék fekete városa

2017 nov 24
Megosztás
Dobrev Klára

A Gyurcsány családnak politikailag Kecskemét a legsötétebb mumus, úgymond maga a Fidesz pokoli fellegvára. Gyurcsány Ferencet ugyanis még a miniszterelnöksége idején hallgatták ki a Kecskeméti Járási Ügyészségen tanúként a Zuschlag János és ifjúsági szervezeteinek a támogatásai kapcsán. Gyurcsány ugyanis az elsíbolt támogatások idején sportminiszter volt. Aztán elérkezett 2017. november 24., amikor is a feleségét, Dobrev Klárárt hallgatták meg a NAV regionális bűnügyi igazgatóságán.

Tök jó volt a Tök Jó Nap a Széchenyivárosi Kispiacon

2017 okt 31
Megosztás
tökfaragás

Hatalmas siker volt az idén már második alkalommal megrendezett Tök Jó Nap a Széchenyivárosi Kispiacon.

Már délelőttől nagyon sokan eljöttek gyermekeikkel és unokáikkal a Széchenyivárosi Kispiacra, ahol az elmúlt szombaton Halloween tökfaragást rendeztek szakértők segítségével. A kicsinyek hamar kedvet kaptak a tökökre kerülő maszkok rajzolásához és a faragáshoz – melyhez a helyszínen felnőtt szakértők adtak segítséget, és a veszélyesebb műveleteknél segítettek kivágni a mintákat.

Fokozott biztonság és kiemelt figyelem a Mindenszentek időszakában

2017 okt 30
Megosztás
mindenszentek ellenőrzés

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai mindenszentek és halottak napja időszakában az idei évben is kiemelt figyelmet fordítanak a közutak és a temetők környékének biztonságára. 

Különleges madárbemutató a kecskeméti kirakodó vásáron

2017 okt 27
Megosztás
bagolybemutató

Érdekes, színes programokkal várja az érdeklődőket a hétvége mindkét napján a Szent László körúti vásártér – ahol október 28-án, szombaton Kisállatvásárt és Veterán autó- és motoralkatrész börzét tartanak; 29-én vasárnap pedig a zsibpiacra madárbemutatóval látogat el a Magyar Környezetgazdálkodási és Vidékfejlesztési Társaság.

Oldalak