város

Neumann János Egyetem lehet a Pallas Athénéből

2017 május 25
Megosztás
Pallas Athéné Egyetem látványterve

Király József képviselő kérdezett rá múlt év őszén, hogy van-e már valami fejlemény a Pallas Athéné Egyetem nevének megváltoztatása ügyében. Ailer Piroska, rektor nemrégen a következőkről tájékoztatta Szemereyné Pataki Klaudia polgármestert.

Hétvégén lesz a kecskeméti lomtalanítás utolsó fordulója

2017 május 18
Megosztás
lomtalanítás Kecskeméten

Az idén még a régi, megszokott rendben fog zajlani a lomtalanítás két ütemben Kecskeméten. A szolgáltatást csak a Városgazdasági Nonprofit Kft.-nél szolgáltatói szerződéssel rendelkezők vehetik majd igénybe. Felkészül a város másik fele, nézze meg a körzeteket!

IDŐPONT: 2017. május 19-20.

Rendőrmúzeum Bácsalmáson

2017 május 17
Megosztás
bácsalmási bűnmegelőzés

A bűnmegelőzési plakátokon május végéig jellemzően a fiatalok életében leginkább előforduló veszélyhelyzetekre hívják fel a figyelmet.

Bácsalmáson, a helyi művelődési házban 2017. május 16-án bűnmegelőzési kiállítás nyílt. A művelődési ház szervezésében a „Rendőr Múzeum" plakátanyagát mutatják be az érdeklődőknek. A plakátokon jellemzően a fiatalok életében  leginkább előforduló veszélyhelyzetekre - így például a droghasználat, az  iskolán és családon belüli erőszakra, a lopásokra, és az ittas vezetés veszélyeire - hívták fel a figyelmet.

Jubileumi Mercedes-Benz Classic Csillagtúra

2017 május 16
Megosztás
Mercedes csillagtúra

Hamarosan útjára indul a jubileumi Mercedes-Benz Classic Csillagtúra, mely az oldtimer modellek kétévente megrendezésre kerülő látványos felvonulása és versenye. A veterán mérnöki műremekeket ünneplő rendezvényen a résztvevők május 19. és 21. között Fótról indulva teljesítik a 420 kilométeres távot a Mátra és a Bükk érintésével. A program népszerűségét mutatja, hogy idén rekordszámú, több mint 80 oldtimert regisztráltak a rendhagyó eseményre, mely ebben az évben az AMG, azaz a legsportosabb Mercedes-Benz modellek gyártója előtt tiszteleg.

A Piaccsarnokban kezdődött a Japán Nap

2017 május 13
Megosztás
Miyama Junk a kecskeméti piacon

Május 13-án, szombaton kerül sor a Japán Nap rendezvényeire, melynek keretében főző-showra is sor kerül - ehhez a piacon vásárolták meg az alapanyagokat.

Myama Junko japán mesterszakács a Japán Nap keretében a szigetországi konyha fogásaiba is bevezeti az érdeklődőket - és mivel határozott szándéka, hogy egészséges, friss magyar alapanyagokból készítse el a japán fogásokat, a napot a Piaccsarnokban kezdte.

Áradás és reggeli ivóvíznélküliség Kecskeméten

2017 május 12
Megosztás
csőtörés a Mártírok útján

Nagy volt a riadalom pénteken reggel Kecskeméten, mert a város nagy részén nem jött a csapból a víz, ahol pedig folyt, ott is csak akadozva. Jelenleg 50 ingatlanban nincs még ivóvíz.

Reggel hét órakor Katonatelepen egyáltalán nem volt, de a Mercedes-gyárba sem jutott ki a vízből. A legsúlyosabb helyzet a Műkertvárosban alakult ki, ugyanis Mártírok útján, a Segesvári utcánál tört el a Bácsvíz II.-es telepéről jövő, és a város vízellátását biztosító egyik 400 mm-es fővezeték.

Akasztó és Tabdi a Bácsvíz Zrt. új részvényese

2017 május 11
Megosztás
Bácsvíz Zrt. közgyűlése

A BÁCSVÍZ Zrt.-nél május 11-én csütörtökön tartották meg a társaság évi rendes közgyűlését.

A részvényesek egyhangú szavazással fogadták el a cég múlt évi gazdasági beszámolóját, és hagyták jóvá az adózott eredmény fejlesztési célra történő eredménytartalékba helyezését. 

Életet mentettek a BÁCSVÍZ Zrt. munkatársai

2017 május 10
Megosztás
Nagy Mihály és Székely István

Jelesre vizsgáztak emberségből, másokra való odafigyelésből azok a BÁCSVÍZ-es munkatársak, akik május 5-én, pénteken délután megmentették egy cukorbeteg férfi életét. Nagy Mihály és Székely István, a kécskei üzemmérnökség villanyszerelői Szentkirály közelében hívtak orvost egy kómás állapotba került autóshoz.

Oldalak