város

Ismeretlenek felbontották Király József vagyonnyilatkozatait

2017 feb 21
Megosztás
vagyonnyilatkozatok

Hivatalos személyként elkövetett személyes adattal visszaélés bűntette kísérletének, valamint foglalkozás, illetve közmegbízatás felhasználásával elkövetett levéltitok megsértése vétségének gyanúja miatt tett feljelentést Király József  az MSZP országos elnökségi tagja, a városi MSZP frakció vezetője a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészségen.

Kecskemét közgyűlésének februári döntései

2017 feb 16
Megosztás
kecskeméti képviselő-testületi ülés

Szabadidős negyed kijelöléséről, a Modern Városok Programhoz kapcsolódó egyes intézkedésekről és a Városi Támogatási Programról is döntött ma egyebek között Kecskemét közgyűlése.

Módosította a közgyűlés a vendéglátó üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről szóló helyi rendeletet. Ennek értelmében szórakoztató, kulturális és szabadidős negyedet jelölt ki, amely a volt Rudolf laktanya és utódépületei, valamint a leendő campus területe. 

Csökkent a bűnelkövetés és a közúti balesetek száma

2017 feb 16
Megosztás
Dávid Károly rendőrfőkapitány Bács-Kiskun  Megye

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság (BKMRFK) 2016. évben végzett munkájáról Dávid Károly r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, Szabó Vendel r. ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes és Arató László r. ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes csütörtökön sajtótájékoztató keretében adott tájékoztatást a média megjelent képviselőinek.

A rendőrfőkapitány beszámolt arról, hogy a megye rendőrei 2016. évben is teljesítették célkitűzéseiket. 

Városházi búcsúzó Mező Mihálytól

2017 feb 11
Megosztás
Mező  Mihály

A Mező család és Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata ezúton  értesíti, hogy dr. Mező Mihály jogász, Kecskemét nyugalmazott tanácselnöke tiszteletére a  Városházán búcsúztatót tartanak.

Mint ismert: Mező Mihály életének 89. évében 2017. január 20-án elhunyt.

A búcsúztató időpontja: 2017. február 16. csütörtök 17.00 óra 

Helyszín: Városháza, Díszterem (Kecskemét, Kossuth tér 1.) 

Bálint napi akció a Kecskeméti Vadaskertben

2017 feb 10
Megosztás
kecskeeéti vadaskert lámái

2017. február 14-én Bálint nap alkalmából a Kecskeméti Vadaskert „Egyet fizet, kettőt kap” akcióval szeretne kedveskedni a párban érkezőknek. Bevállalós látogatóinknak pedig lehetőséget kínálunk arra, hogy kígyót melengessenek keblükön a Hüllő Házban délelőtt 11:00-11:30-ig, délután 14:30-15:00-ig.

A Biztonságos Internet Napja volt ma

2017 feb 7
Megosztás
Biztonságos Internet napja előadás a kecskeméti könyvtárban

A Biztonságos Internet Napján, február 7-én a rendőrök bűnmegelőzési foglalkozásokat tartottak a Bács-Kiskun megyei iskolákban. A Biztonságos Internet Napján, 2017. február 7-én nem csupán az Európai Unió tagállamaiban, hanem világszerte figyelemfelhívó rendezvényeket tartanak. Évekkel ezelőtt Magyarország is csatlakozott a kampányhoz, amelynek célja elsősorban a fiatalok tájékoztatása a mobiltelefonok és online technológiák, közösségi oldalak tudatosabb és biztonságosabb használatáról.

Amit szabad a Goose bárnak, nem szabad a Jam Pub-nak

2017 feb 7
Megosztás
Jam Pub Kecskemét

Diszkriminatív piaci döntést hozott a kecskeméti önkormányzat Jogi és Ügyrendi Bizottsága, amely még azt sem tudja, hogy a törvény értelmében minden helyi képviselő tanácskozási joggal vehet részt a testület bármely bizottságának nyilvános vagy zárt ülésén. Mérlegelésük eredménye: a belvárosban három meleg konyhás és szobákat kiadó vendéglátóhely van, ezek közül kettő, a Három Gúnár,  az Arany Homok, megkapta, a Jam Pub pedig nem az engedélyt, hogy hétvégenként éjfél után is nyitva maradhasson.

16 éves lány a félegyházi vonatbaleset áldozata

2017 feb 6
Megosztás
vonatbaleset Kiskunfélegyháza

Vonat és személyautó ütközött össze, egy 16 éves lány a helyszínen meghalt.

Mint arról korábban beszámoltunk, halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt Kiskunfélegyházán 2017. február 5-én 16 óra 50 perc körül.

Súlyos kártérítést fizethet a kecskeméti önkormányzat

2017 jan 26
Megosztás
Bakó Sándor és a háza

Nem jogerősen több mint negyvenhatmillió forint közigazgatási jogkörben okozott kár megtérítésére ítélte a Kecskemét Törvényszék dr. Bódog Zoltánné tanácsa a kecskeméti önkormányzatot. Az összeg lehetett volna jóval kevesebb, mert az alapkereset egykoron húszmillió forintról szólt a jelenlegi több mint hatvanmillióhoz képest, de az önkormányzat nem volt hajlandó érdemben tárgyalni az érintett családdal, pedig a jogalapot nem csak az első, valamint a másodfokú bíróság, hanem a Kúria is megerősítette. Vajon ki mindezért a felelős?

Oldalak