Bajnai jó hírnév-pert nyert Kecskeméten

2014 feb 1
Megosztás

A Kecskeméti Törvényszék nem jogerős ítélete szerint, a fideszes Zsigó Róbert, a Hajdú-Bét felszámolásáról tett nyilatkozataival rendre megsértette Bajnai Gordon jó hírnévhez való jogát.

 

A volt miniszterelnök által vezetett Együtt-PM szövetség az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a szombaton kézbesített elsőfokú bírósági ítélet szerint a Fidesz szóvivője tavaly április 24-i, majd május 12-i sajtótájékoztatóján több valótlan állítást tett Bajnai Gordonnal kapcsolatban a Hajdú-Bét felszámolása ügyében.

Zsigó Róbert valótlanul állította Bajnai Gordonról, hogy a Hajdú-Bét baromfifeldolgozó cég vagyonát kiszervezte, és nem igaz az a vád sem, amely szerint ezzel félezer embert tett tönkre - közölte az Együtt-PM az ítéletre hivatkozva, hozzátéve: a Fidesz-szóvivő hamisan állította azt is, hogy a Hajdú-Bét károsultjainak pénze Bajnai Gordon kampányát szolgálná.

Tájékoztatásuk szerint a Kecskeméti Törvényszék Zsigó Róbertet bocsánatkérésre kötelezte, valamint arra, hogy az ezt tartalmazó nyilatkozatát saját költségén tegye közzé a Magyar Televízióban, a Hír TV-ben, a Magyar Nemzetben és ezek internetes oldalán. A törvényszék arra is kötelezte a kormánypárt szóvivőjét, hogy nem vagyoni kártérítésként fizessen meg 300 ezer forintot és a teljes perköltséget.
Az Együtt-PM értékelése szerint a Kecskeméti Törvényszék ítélete bebizonyította, hogy Zsigó Róbert rendszeresen valótlanságokat állít, ezért arra szólítják fel a Fideszt és szóvivőit, hogy fejezzék be a magyar polgárok megtévesztését, és ne sugalljanak valótlanságokat.

Fidesz kontra

A Fidesz szerint a Hajdú-Bét ügyében egyedül Bajnai Gordon volt miniszterelnök tartozik bocsánatkéréssel.

A kormánypárt így reagált arra, hogy az Együtt-PM közleménye szerint a Kecskeméti Törvényszék nem jogerős ítéletében megállapította: a fideszes Zsigó Róbert a Hajdú-Bét felszámolásáról tett nyilatkozataival megsértette Bajnai Gordon jó hírnévhez való jogát.
A Fidesz sajtóirodája az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: Bajnai Gordon egész életében mást sem tesz, mint jogászok szoknyája mögé bújva bizonygatja, hogy "ő ott se volt".
Bajnai Gordon igen megkérdőjelezhető módon szerzett hatalmas vagyont, és amihez csak ért üzletemberként vagy politikusként, ott mindig a magyar állam és a magyar családok húzták a rövidebbet" - írták, hozzátéve, hogy csak a Hajdú-Bét baromfifeldolgozó ügyében félezer magyar családot tettek tönkre.

 

Címke: