Belső vizsgálat a közmunkásoknál

2014 már 13
Megosztás
közmunkás ebédszünet az út szélén Kecskeméten

Szerszámok és kesztyű nélkül szedték a szemetet a közmunkások Kecskeméten - leplezte le a munkavédelmi szabálytalanságot Marczi Albert képviselő. Zombor Gábor vizsgálatot indított.

 

Marczi Albert, a csütörtöki képviselő-testületi ülésen kifejtette: közmunkásoknak is vannak alapvető jogaik. Nekik is járnak a korrekt munkakörülmények, valamint az alapvető munkavégzéshez szükséges felszerelések és eszközök. Ilyenek például: a munkaruha, a bakancs, a megfelelő műszaki állapotban lévő szerszámok. 

Legutóbbi városban sétáltam és a következőkkel szembesültem - kezdte Marczi: két közmunkás hölgy kézzel szedegette a szemetet. Mondtam nekik, kérjenek szurkáló botot és kesztyűt. Válaszként rám nevettek és azt mondták: nincs ilyen, ha van, akkor is csak a saját kesztyűjüket tudják használni, mert a munkaadótól nem kapnak. 

Marczi Albert hozzátette: általános jelenség , hogy a közmunkások nem kapják meg időben azt a kis bérüket sem, mindig csúsznak a fizetésekkel, ráadásul megalázó teszteket kell kitölteniük a munkalehetőségért. 

Eztúton kérem, Kecskemét fordítson több figyelmet az emberséges körülmények megteremtésére a közmunkaprogramban - mondta

Zombor Gábor a felvetésre azt válaszolta: ki fogja vizsgáltatni ezt az esetet, hogy általános-e a Marczi képviselő által tapasztaltak, vagy csak véletlenszerűn fordult elő egy helyen.

 

Címke: