Egy trafikos a Széchenyivárosért

2013 dec 9
Megosztás

A kecskeméten öt trafikjogot elnyert fiatalember vezényli uniós pénzből a Széchenyiváros lakóinak a szabadidős és kulturális életét és erősíti a társadalmi kohéziót. Ingyen cigi nem lesz.

 

A Széchenyivárosért Egyesület kérelmét tárgyalta legutóbb a kecskeméti képviselő-testület. Az egyesület kedvezményes bérleti díj fejében - szolgáltató iroda címén -  kérte használatba az önkormányzat egyik Nyíri úti ingatlanát közérdekű feladatok végzése céljából. Mivel közérdekről van szó, az önkormányzat  jogszabályok értelmében mellőzte a versenyeztetést és az egyesület segítése mellett döntött. Az egyesület célja ugyanis a Széchenyiváros, a Hollandfalu, a Máriahegy, a  Miklovics telep, valamint a Budai hegyben élő emberek közöségi életének a szervezése, a tehetséges fiatalok támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, kulturális és szabadidős, illetve környezetvédelmi tevékenységek szervezése. Az egyesület mindezen tevékenységeihez uniós pályázatokból szerzett forrást, amelynek elsődleges célja a társadalmi cselekvés, az aktív állampolgárság ösztönzése, a társadalmi kohézió erősítése a lakótelepeken.

Az önkormányzat az ingatlan szakértő által megállapított értéke - tizenkettő millió forint - alapján 70 ezer forint havi bérleti díjat állapított meg, de mivel az egyesület elnöke jelezte, hogy a pályázat havi ötvenezer forint bérleti díj erejéig biztosít fedezetet, a képviselő-testületnek arról kellett döntenie, hogy belemegy-e ebbe a kedvezményes bérleti díjba. A bérleti jogviszony 2013. december 1-től 2015 január 31-ig tartana. A kedvezményes bérbeadást mind a szakbizottságok, mind pedig a képviselő-testület támogatta. 

Király József képviselő megjegyezte, szeretné, ha nem vetülne a politika árnya erre az egyesületre és mindvégig civil maradna. Hozzátette, ezt csak azért jegyzi  meg, mert az egyesület elnöke öt trafikjogot nyert a városban, az apósa a helyi Fidesz alapszervezet egyik meghatározó alakja és nemkülönben az egyik helyi országgyűlési képviselő mentora. 

Zombor Gábor megjegyzete, hogy képviselőtársa ezzel a megjegyzéssel átlépte a Rubikont, mivel a helyi közgyűlésben nem volt szokás a személyeskedés, főleg a civil ügyek kapcsán.

Címke: