Gurmai Zita Kecskeméten majálisozott

2014 május 2
Megosztás
Király József, Gurmai Zita, Laskovics Diána

A szokásostól eltérően most a Benkó Zoltán Szabadidőközpont másik felén, a Széchenyiváros felőli részen rendezték idén a városi majálist. Zene, lufik, szabadságharc, tíz év az unióban.

 

A pártok sátrakban fogadták a szimpatizánsaikat, az egész napos programban pedig volt Májusfa Tánc, T.S.T. Táncstúdió, fellépett a Dupla Kávé, a Holló Együttes, Király Linda, majd Majka & Curtis.

Az MSZP sátrában Király József elnök és Laskovics Diána tartottak lelkesítő, rövid beszédet az ebéd előtt. Megköszönték a választópolgároknak, hogy elmentek szavazni, külön azoknak, akik rájuk tették voksaikat. Felhívták a figyelmet, hogy a négy évvel ezelőttihez képest jelentősen növelni tudta támogatottságát a baloldal Kecskeméten és környékén. 

Ebéd után dr. Gurmai Zita EP-képviselő volt a vendége a kecskeméti MSZP-seknek. A lista ötödik helyén szereplő politikus elmondta, hogy miért is fontos az, hogy az EU-n belül vagyunk immáron tíz éve:

- Magyarországnak a biztonságot az Európai Unió közössége adja. Ezért is értelmetlen, hogy Orbán Viktor azzal dicsekszik: "szabadságharcol" Brüsszel ellen. Ez a harciasság félreértés, az Európai Unió nem így működik. Ez gyerekes dacpolitika, amely alkalmatlan a nemzeti érdekek képviseletére - tette hozzá. 

Beszédét azzal zárta, hogy baloldaliként nemcsak az esélyegyenlőségért akarnak küzdeni, hanem az egész országért. Azért, hogy mi is az emelkedő nemzetek közé tartozzunk, s hogy ne csak álom legyen a magyarok számára az európai bér.

 
Címke: