Gyorsan elfogták a keceli biciklis rablót

2022 nov 10
Megosztás

A Kecskeméti Járási Ügyészség rablás és közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki Kecelen kerékpárjával megelőzte az előtte szintén kerékpárral haladó nőt, majd többször is megrántva a kormányrúdra akasztott táskájának szíját, a betonútra esett nő kezéből végül kitépte a táskát.

A vádirat szerint a felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt álló férfi – az ügy vádlottja – 2022. június 26-án hajnalban Kecelen kerékpárral közlekedve megelőzte és megszólította az ugyancsak kerékpáron haladó nőt, majd visszafordulva megpróbálta megszerezni a műbőr kézitáskáját. A férfi azonban nem tudta kivenni a kosárban lévő táskát, mivel annak szíját a sértett a kerékpárkormányra tekerte. A rabló többször is megrántotta a táskát, emiatt a nő kerékpárjával együtt a betonútra esett. A férfi ekkor a földön fekvő és táskáját magához ölelő nő kezéből, többször megrángatva a szíjat, kitépte a kézitáskát, majd kerékpáron elmenekült.

A nő a támadás során horzsolásos sérüléseket szenvedett, amelyek 8 napon belül gyógyultak. Az elesés következtében ráadásul a szemüvege is eltört.

A kiskunhalasi rendőrök a rablót néhány órán belül elfogták és a rablással megszerzett 26 ezer forint készpénzt, valamint pénztárcát lefoglalták.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit rablás bűntette mellett közlekedés biztonsága elleni bűntettel is vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a korábbi felfüggesztett börtönbüntetése utólagos végrehajtását is el kell rendelni. Ügyében a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

 

Címke: