Hallgat és menekül a két fideszes jelölt?

2014 ápr 3
Megosztás
SalaczLászló Kecskemét, képviselőjelölt

Nem kapott választ a kecskeméti Societas arra, hogy miért emeltek egykor vádat Salacz László fideszes képviselőjelölt ellen, illetve, miért hiányos Zombor Gábor vagyonnyilatkozata.

 

Erről Riczu Péter a szervezet alelnöke beszélt Kecskeméten csütörtökön, Hallgat és menekül a két kecskeméti jelölt címmel.

Naponta próbálkozik a kecskeméti ifjúszocialistákból álló Societas-csoport azzal, hogy szóra bírja a város két fideszes képviselő-jelöltjét, Salacz László ügyvédet, valamint Zombor Gábor honatyát, a város polgármesterét.

Salacz Lászlótól azt szeretnék megtudni, hogy miért nem közölte jelölésével azt, hogy több mint tíz éve őrizetbe vették és vádat emeltek ellene.

A Societas a büntetőügy részleteire és kimenetelésre lenne kíváncsi, de Salacz László egyetlen médiumnak sem válaszolt a feltett kérdésekre, a Fideszben pedig név nélkül annyit mondtak a Hírösvény ez irányú kérdéseire, hogy ez az ügy már rég elévült.

Az üggyel kapcsolatban a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen annyit közöltek, hogy S. László ellen 2000 év augusztusában emelt vádat bűnpártolás bűntette miatt a Kiskőrösi Városi Ügyészség. Hozzátették: a részletekről az illetékes bíróság a kompetens.

Kiderült az ügyet elfogultság miatt Szolnokon tárgyalták. A perben Salacz László, ügyvéd ötöd rendű vádlott volt, a fő vádlottakat pedig rablással és zsarolással vádolták meg.

Sándor  Géza, a Szolnoki Törvényszék elnökhelyettese azt mondta, hogy perben ismeretlen helyre távozott a másodrendű vádlott, ezért az ügyet az akkori jogszabályok szerint nem tudták érdemben tárgyalni, így az ötödrendű elleni bűnpártolás büntette 2006-ban, a fő vádlottak elleni vád pedig 2010-ben elévült.

A kecskeméti ifjú szocialisták szerint Salacznak - mivel ebben az időszakban a helyi önkormányzat jogi és ügyrendi bizottságának volt a tagja - jeleznie kellett volna, hogy büntetőeljárás hatálya alatt áll. 

A másik kérdésük Zombor Gábor vagyonnyilatkozatára vonatkozott, mert abban nem volt feltüntetve az a Mercedes, amelyet  a polgármester kizárólagos használatra kapott felajánlásban.

Zombor a Societasnak nem, de a Hírösvénynek válaszolt írásban a felmerült kérdésre. Azt állította, a járművet nem ő, hanem a polgármesteri hivatal kapta, ezért képtelenség a felvetés, hogy azt fel kellett volna tüntetnie a képviselő vagyonbevallásában.

Király József, a szocialisták önkormányzati frakcióvezetője szerint Zombor ebben a kérdésben csak egyetlen jó választ adhatott volna, ha kijelenti: elnézést, tévedtem és pótolom a hiányosságot. Ugyanis, amikor ő személyesen az egyik, ideiglenes rendszámú Mercedes üzemanyag-elszámolását firtatta a hivatalban, akkor azt a választ kapta, hogy ez ügyben forduljon személyesen Zombor Gáborhoz, mert a járművet ő használja és tankolja saját zsebből.

 
Címke: