Kormányváltásra készül az Összefogás

2014 már 12
Megosztás
Mesterházy Attila Kecskeméten

Eltörlik a tandíjat, 100 ezer forint lesz a minimálbér, csökkennek a járulékok - jelentette ki többek között Mesterházy Attila, az Összefogás miniszterelnök-jelöltje kedden Kecskeméten.

 

Kedden este fél hatra Mesterházy Attila szocialista pártelnök, az Összefogás miniszterelnök-jelöltje hirdetett fórumot Kecskemétre, a Három Gúnár Rendezvényházba. A Fidelitas helyi csoportja rászervezett a rendezvényre, öt órára ők is sajtótájékoztatót hívtak össze az épület elé. 

Háromnegyed ötkor fennforgás állott fenn a rendezvényház előtt. A Hortobágyi István, volt rendőr őrnagy alapította helyi Szolidaritás csoportja ugyanis elfoglalta a Fidelitas által kinézett placcot. A maroknyi fiatal  a vidékfejlesztési hivatal sarkáról (volt Extreme Klub) méregette a túlerőt, Hortobágyi meg csak legyintett, mondván, ennél többet eszik reggelire.

Belépett a képbe két fiatalka rendőrjárőr is, látszott rajtuk, szenvednek az egésztől. Rádiózás, jelentgetés, eszmecsere, majd a kis ifjú-fideszes csapat elvonult, megkerülték a háztömböt és felbukkantak a Gúnár másik sarkán, a kínai Jaltával szemben.  Addigra viszont előkerültek a nejlonszatyraikból a papírfeliratok is, miszerint 35 napja nem tudják honnan jött össze Simon Gábor, ex szocialista politikusnak az a sok-sok millió, meg volt egy kis Zuschlagolás is. 

A kis csapat rendezte a sorait és mintha csak tömeget akarnának oszlatni, előreindultak a Gúnár bejárata felé, ekkor látni kellett volna Hortobágyi arcát. Nem is ért oda a Fidelitas-osztag. A szolidaritás villámakcióba lépett, előremozgott, majd félúton szemközt néztek egymással, mint a két kis kecske a hídon. Követhetetlen perpatvar kezdődött, repkedtek a nevek egymás fejéhez, Gyurcsány, Hagyó, Orbán, Mészáros Lőrinc, de még a garázdaságért elítélt Sipos László, egykori kecskeméti alpolgármestert is felemlegették, miközben fekete ruhás lánykák pogácsával kínálgatták a Fidelitas csapatát. Mindeközben Somló Tamás is rákezdett a rendezvényházban, bent a régi LGT slágerek, kinn az indulatok dübörögtek. Végül a Hortobágy-kommandó erőszak nélkül kiszorította fiatal harcosokat, akik végül a másik utcában megtartották a tervezett sajtótájékoztatójukat.

Nemcsik Mátyás, a Fidelitas országos alelnöke elmondta: azért jött ide, mert érdemi választ várna végre Mesterházy Attilától azokkal a dolgokkal kapcsolatban, amelyekben órási felelőssége van, többek között utalt a Simon Gábor pénzügyeire, aki az MSZP alelnöke volt. 

Több nézelődőt megosztott az, hogy európai dolog-e egy másik párt fóruma elé vonulni. De ez még csak Magyarország - válaszolta rá egy járókelő. Annyi biztos, a Fidelitas tiltakozó csapatában volt egy köztisztviselő, a kecskeméti polgármesteri hivatal adóosztályán dolgozó Szőllösi Szabolcs - aki csak névrokona a helyi trafikkirálynak - amely több mint etikátlan, hiszen a közigazgatás független, egy tisztviselő nyíltan nem politizálhat.

A fiatalember - képünkön jobb oldalt, sapka nélkül - egyébként mindvégig próbálta a kis papír transzparensével eltakarni az arcát, sikertelenül.

Két autó, három ember

Lassan sötétedett, a kinn maradtak a helyi képviselő-jelölteket és Mesterházy Attilát várták. Hat óra után nem sokkal meg is érkezett a két autó. A Hír TV riporternője megindult az MSZP pártelnökének az Audija felé, de a szocialista stáb tagjai közbeléptek, feltartották a mikrofonos hölgyet, Mesterházy pedig addig bejutott a rendezvényházba, ahol már a csilláron is ültek az egybegyűltek.

- Borzasztó jó érzés ennyi ember előtt állni - mondta Laskovics Diána, Kecskemét egyik országgyűlési jelöltje, aki a kampány finisére legyőzte rutintalanságát, világosan, jól beszélt. 

Emberekkel foglalkoztam, és a jövőben is értük szeretnék tenni. Az egészségügyben dolgoztam ez idáig, tudom mennyi gond van, látom mennyi pénz hiányzik, miközben százmilliárdokat költünk stadionokra. Hozzátette: nem csak a kolléganői, hanem fiatal barátai, ismerősei is sorra távoznak külföldre és ez nagyon elszomorítja.

Király Józsefet, a másik Kecskeméti jelöltet sokaknak nem kellett bemutatni, hiszen több évtizedes helyi civil tevékenysége, művészetpártolása, műemlékvédelmi munkássága ismert. Az ötgyermekes Király megköszönte Brúszel László képviselőnek, valamint Balogh László, volt megyei közgyűlési elnöknek, hogy elindították a politikai pályán, mert így remélhetőleg többet tud majd tenni a közért.

Király kijelentette: ideje váltani, főként Bács-Kiskun megyében, mert itt az elmúlt húsz évben csak jobb oldali politikusok voltak fölényben és mára látszik mi lett ennek az eredménye. 

- Vállalkozásokat, családi gazdaságokat tett tönkre az állami földmaffia, színészek lepték el drága fellépési pénzért a kecskeméti piacot, így reklámozva a tanyasi termékeket, miközben a pénzt felvásárlásra kellett volna költeni, akkor lenne hatékonysága. Kormányra kerülésünkkel visszaadjuk a jogtalanul elvett földeket és trafikokat - tette hozzá. 

Kecskeméttel kapcsolatban elmondta: a városi önkormányzat sportcégben, a KSE Kft.-ben több mint 400 millió forint elment nejlonszatyorban. Nem tudni, ki kapta meg, drukkolunk, hogy meglegyenek a felelősök, bár példás gyorsaságról nem beszélhetünk, mert már két és fél éve nyomoznak. Hozzátette: aztán itt épült meg az ország legdrágább uszodája, amelyben minden héten javítani kell valamit. A hivatalban megfélemlítik a tisztviselőket. Egy ellenőrasszony nem utalt át két szabálytalan számlát, megfenyegették. Megnéztem, hogy mi is ez a két, csaknem negyvenmilliós tanácsadás, a jegyző asszony két alkalommal is megtagadta tanulmány kiadását, a polgármester úr pedig azzal fenyeget, hogy fel fog jelenteni rágalmazásért. Szóval, kérem jogállalmiságban, közéleti tisztaságban, nem jól állunk, ideje, hogy változtassunk, mert mi békét szeretnénk, mind az utcán, mind a munkahelyeken, mind a hivatalokban - tette hozzá. Kijelentette: méltóságot az időseknek, mert önök a rendszerváltók, önök építették újjá a háború után ezt az országot, adják át mindenkinek a mai üzenetünket, hogy jöjjenek el szavazni április 6-án.

Családegyesítés, minimálbér

Egy családi portréfilm következett Mesterházy Attiláról, akiről a szülei, valamint a felesége vallott, majd az MSZP elnöke hatásos zenére, vastaps keretében vonult be a Gúnár rendezvénytermébe.

- Úgy hírlik, egyhetes kényszerszünet után előkerültem - hirdeti a közszolgálati média, nem tudom hol keresnek, járom az országot, mert felesleges a médián keresztül üzenni, úgyse megy át, ezért fontos a személyes találkozás a valódi Magyarországgal - kezdte Mesterházy Attila. 

Tudjuk, úton, útfélen - mondta, Orbán Viktor a javunkat akarja, de mi nem adjuk, miközben mást se csinál ez a kormány, mint elvesz. Elvette a magánnyugdíj-megtakarításainkat az államadósság elleni harc jegyében, amelyben rendesen vesztésre állunk, sohasem volt még ekkora a tartozásunk, elvették a gázárkompenzációt, megemelték az adókat, nálunk legnagyobb az áfa Európában, tettek még mellé harminc féle adót, nehogy elférjen az adóbevallásunk egy söralátéten. Szóval, mindeközben ömlik ránk a sikerpropaganda.

Ugye emlékeznek rá - kérdezte, mit is mondtak 2010-ben: egymillió munkahely, két hét alatt rend lesz, több pénz lesz az egészségügyben. Semmi nem lett belőle, tudják, mire van pénz, üres stadionok építésére. Csak összehasonlításképpen mondom, a felsőoktatásra 125 milliárd forint jut évente, stadionokra mintegy 700 milliárd, azért van különbség.

Erre büszke a Fidesz - tette hozzá, meg arra, hogy attól veszik el a földet aki megműveli, épül az új földbirtokos osztály, amelyben tetőfedő, műkörmös, cukrász a gazda. Épülnek a családi gazdaságok és gyarapodnak a kisvállalkozások. Kétségtelen, a Simicska és a Mészáros Lőrinc családja jój járt, de ezzel  a sor be is zárult.

Kijelentette: április 6-án leváltjuk ezt a kormányt. Ingyenes lesz szeptembertől a felsőoktatás, 100 ezer forint lesz a minimálbér, úgy, hogy a munkaadók járulékait nem fogjuk emelni, így növekedni fog a foglalkoztatás. A kisvállalkozások levonhatják az adóikból a bérterheket. Negyedmillió új munkahelyet teremetünk, mert ez reálisan teljesíthető, az alapvető élelmiszerek öt százalékosak lesznek. Fenntartható rezsicsökkentést hirdetünk, amely fűtés és ingatlan-korszerűsítésből fog állni, amely nem csak a panelekre, hanem a magánházakra is  érvényes lesz. Ezeket a munkákat magyar kisvállalkozók fogják elvégezni. A nyugdíjasok havi 24 ezer forint pluszpénz kapnak, hogy ki tudják váltani a gyógyszereiket, nem lesz kórházi várólista és nem utolsósorban hazahívjuk a fiataljainkat, és újraegyesítjük a magyar családokat - tette hozzá.

Ami a legfontosabb, megszüntetjük a félelmet - hangsúlyozta, mert az emberek nem merik bevallani, pedig szívből le akarják váltani ezt a kormányt, hiszen mindenkit megaláztak, tekintet nélkül. Nem akarunk megosztottságot, mert egy igazi országban, egy közös hazában senki sem szégyenkezhet a nézetei, a világlátása miatt. 

Kijelentette: én az összes magyar állampolgár miniszterelnöke leszek, és számomra azok a hazafiak, akik tisztességgel dolgoznak a családjukért. Kérem, jöjjenek el mindannyian szavazni és váltsuk le Orbán Viktort és kormányát.

 

 

 

 

Címke: