Leszakadt egy oviban a plafon

2014 feb 24
Megosztás
leszakadt mennyezet a Jász utcai óvodában

Leszakadt a kecskeméti Jász utcai óvoda egyik csoportszobájában a mennyezeti vakolat. Szerencsére hét végén történt, így nem játszottak benn gyerekek. Nem ez volt az első eset.

 

Hétfőn reggel a Jász utcai óvoda dadusai fedezték fel, hogy az egyik csoportban nagy mennyiségű vakolat hever a szoba közepén. A folyamatosan érkező gyerekeket megpróbálták más-más csoportokba szétosztani, a délutáni alvásra is ilyen módszerrel került sor.

Szerencsére nem történt baj - mondták az óvónők, mert azt még elképzelni is rossz, hogy ha a mennyezeti vakolat ráesett volna néhány játszó kisgyerekre. 

Kecskeméten nem ez volt az első eset, hogy levált a mennyezet egy óvodában. 

2011. szeptemberében a Szent Miklós utcai óvoda folyosói födém-szerkezetének egy része szakadt le, mert beázott a tető és jelentős volt az esőzés azokban a hetekben. 

Itt is az volt a szerencse, hogy hétvégén történt az eset, így személyi sérülés nem történt.

Akkor, Zombor Gábor, polgármester, elrendelte az önkormányzati óvodák műszaki átvizsgálását.

A felülvizsgálat ellenére miként következhetett be a hétfői eset, kérdeztük Mák Kornél humán alpolgármestert, aki elmondta: nem volt előzménye annak, hogy hibás a Jász utcai mennyezet vakolata, ugyanis, azon semmi nem látszott, még egy hajszálrepedés sem volt rajta - mondta a Hírösvénynek. Hozzátette: mivel az óvoda-helyiséget bérli az önkormányzat - a műszaki probléma pedig nem az üzemeltetésből adódott - ezért azt a bérbeadónak kell kijavítania. 

A bérbeadó már aznap megkezdte a födém átvizsgálását és renoválását. A szakértők szerint nem statikai hibából eredő volt a mennyezeti vakolat leszakadása, vélhetően a miatt történhetett, hogy az óvoda feletti emeleten néhány hete kábelfúrásokat végeztek.

Az ingatlant Altorjai Balázs, kecskeméti nőgyógyásztól bérli a város.

Néhány képviselő már nem egyszer támadta ezt a bérleti konstrukciót, miközben Altorjai méltányos áron adja bérbe a városnak az ingatlant. 

A probléma az, hogy a máriavárosi óvodáskorú gyerekek részére nem tud ingatlant biztosítani a város, igaz, a Balaton utcán lett volna lehetősége, ha úgy értékesíti az egykori munkaügyi központot, hogy abba belealkudja egy önkormányzati óvoda kialakítását. 

A bevétel fontosabb volt, a hőbörgés marad.

 
Címke: