Marad az egyoldalú párbeszéd

2014 már 24
Megosztás
Mercedesek a kecskeméti városháza előtt

Lejárt a kecskeméti Societas ultimátuma. Válasz nem érkezett kérdéseikre a Fidesz helyi képviselő-jelöltjeitől. Minden nap rá fognak kérdezni. Zombor Gábor válaszolt nekünk autóügyben.

Miért volt börtönben több mint tíz éve Salacz László, a Fidesz egyik Kecskeméti országgyűlési képviselőjelöltje és mit tett, ami miatt vádat emeltek ellene, miért nem közölte mindezeket  a bemutatkozásában? -  többek között ilyen kérdésekre várt választ a Societas kecskeméti csoportja a képviselőtől, de sem ők, sem a helyi média nem kapott erről tájékoztatást.

Mint ismert: Salacz László ellen 2000 augusztusában emelt vádat a Kiskőrösi Városi Ügyészség bűnpártolás miatt. Salacz ötödrendű vádlott volt a perben, a fő vádlottakat rablással és zsarolással vádolta meg az ügyészség. A tárgyalás elfogultság miatt Szolnokon zajlott, majd a másodrendű ismeretlen helyre távozása miatt a per húzódott, majd az ügy egyszerűen elévült. 

A Societas az elévülés szabályosságát is ki szeretné vizsgáltatni.

A fiatalok Zombor Gábortól is választ vártak arra, hogy miért nem szerepeltette a képviselői vagyonbevallásában azt az ideiglenes rendszámú Mercedest, amelyet felajánlásra kapott korábban a Hovány Csoporttól. Zombor a Societasnak nem válaszolt, a Hírösvénynek viszont igen.

Azt írta: “A gépkocsit nem én személy szerint, hanem a polgármesteri hivatal kapta. A hatályos szabályozás szerint a hivatal tulajdonában vagy üzemben tartásában lévő járműveket jegyzői engedéllyel lehet igénybe venni szolgálati gépkocsiként. Véleményem szerint ezt nem kell feltüntetni a vagyonnyilatkozatban. Ez képtelenség”.

Mint ismert a városházi Mercedes ügye nem új keletű. A hivatal írt már olyat, hogy kipróbálásra érkezett, közérdekű felajánlásra, illetve azt is, hogy kedvezményes bérleménybe kapták.

A fenti kérdés arra az egy autóra vonatkozott a Societastól, amelynek szerződésében azt állt, hogy Zombor Gábor polgármesternek ajánlották fel használatra.

Úgy néz ki, a mostani állás szerint, ez is hivatal által bérelt jármű volt.

Király József, a szocialisták önkormányzati frakcióvezetője szerint ebben a kérdésben csak egyetlen helyes válasz létezhet, miszerint Zombor Gábor azt mondja, elnézést, tévedtem és pótolom a hiányosságot.

 
Címke: