Nem a szél hordta össze a csapatot

2014 feb 27
Megosztás
Fidesz-KDNP Bács-Kiskun megye

Kecskeméten mutatkoztak be a Fidesz-Kdnp Bács-Kiskun megyei jelöltjei. Máris dobtak egy nagyot: e szerint Paks és Kalocsa között is lesz egy Duna-híd, ha a folytatásra szavaz a lakosság. 

 

Kerényi János, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánybiztosa, regionális pártigazgató, országgyűlési képviselő és az egyetlen, aki befutónak számít a Fidesz országos listáján, vezette fel a csütörtöki sajtótájékoztatót a megyeházán, ahol bemutatták a pártszövetség jelöltjeit.

Kerényi hangsúlyozta: az Összefogással ellentétben a Fidesz pártszövetségének a jelöltjeit nem a szél hordta össze az ország minden tájáról, mint az ellenzéki pártokét. Hozzzátette:  ez a beágyazódottság és hitelesség a győzelem garanciája.

Ezt követően bemutatkoztak a hivatalosan is jelölté vált indulók.

Salacz László, körzete: Kecskemét északi része, és Kunszentmiklós térsége.

Elmondta: Jó látni, ahogyan az utóbbi években Kecskemét fejlődik, sőt további fejlesztések és korszerűsítések kezdődtek. Azonban feladatok váratnak magukra, a megye északi részén fekvő településein. Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy Bács- Kiskun megyében fontos szerepet töltenek be a termelők és gazdák, az Ő fejlődésük és gyarapodásuk fontos a nemzet számára.Véleményem szerint nagyon jó úton indultunk el négy évvel ezelőtt, jó úton haladunk azóta is, de még vannak megvalósítandó feladatok. Ebben szeretném ki venni a részemet, hogy a Parlamentben közvetlenül képviselhessem az Önök érdekeit.

Zombor Gábor, körzete: Kecskemét déli része, Helvécia, Ballószög, valamint Tiszakécske térsége.

Elmondta: Az elmúlt évek legnagyobb eredményének tartom, hogy Kecskemét az ország egyik legdinamikusabban fejlődő településévé vált. A Mercedes-gyár és a térségünkbe betelepülő több mint 20 beszállító cég 6000 új munkahelyet hozott létre. Legfontosabb feladatnak tartom, hogy a választókerület minden települése részesüljön térségünk fejlődésének jótékony hatásaiból. Erre minden esélyünk megvan, ha közösen folytatjuk a megkezdett munkát. Ehhez kérem megtisztelő bizalmukat a következő ciklusban is.

Font Sándor, körzete: Kiskőrös-Kalocsa térsége.

Elmondta: Méltán vagyok büszke arra, hogy a választópolgárok bizalmából már a negyedik ciklusomat töltöm. A Parlament egyik legaktívabb képviselőjeként tartanak számon. A törvényjavaslataim beadásakor mindig a vidéken élők érdekeit tartottam szem előtt, mert személyesen átérzem, hogy milyen nehézségekkel küzdenek a körzetemben élők. Ezt a munkát nem lennék képes elvégezni a’ nélkül a hátország nélkül, melyet feleségem és három felnőtt gyermekem biztosít. Számomra a valódi érték a családom, a velük töltött idő semmihez sem fogható. Hangsúlyozta: Kalocsa rendkívüli lehetőségek előtt áll, a paksi atomerőmű kibővítese további munkahelyeket fog teremteni, de ehhez szükség van egy Kalocsa-Paks Duna-hídra, amelyet meg fogunk valósítani.

Lezsák Sándor, körzete: Lakitelek, Bugac, Kiskunfélegyháza.

Arról beszélt, hogy ez a pártszövetség egy élő, hatékony csapattá formálta a jelölteket, akik közül mind jelentős fejlesztéseket valósítottak meg, vagyis bizonyítottak. Hozzátette: továbbra is a tanyákon élőkért, a térség természetes vízpótlásáért, az itt meghonosodott, sajátos kultúra fenmaradásáért, megőrzéséért szeretne dolgozni.

Bányai Gábor, körzete: Bácsalmás, Kecel, Hajós és térsége.

Elmondta: A megye déli részének még mindig jelentős lemaradása van a dél-szláv háború okozta gazdasági visszamaradás miatt, pedig egykoron ez volt az ország legjelentősebb agrárvidéke. Hozzátette: az agrárium mellett, a gazdaság- és vállalkozás-fejlesztés a legfontosabb célja. A nehéz helyzetben fekvő települések részére szeretne létrehozni egy vállalkozói zónát, amelybe pályázatok útján lehet indukálni a vállalkozók betelepülésést.

Zsigó Róbert, körzete: Baja és térsége

Elmondta: büszek arra, hogy a bácskaiak már négyszer bízták rá a képviseletüket a Parlamentben, és 2010 óta Baja város polgármestereként is szolgálhatja az itt élőket. Közös munkánk eredménye, - mondta, hogy végre elkezdődhetett a bajai Szent Rókus Kórház új épületének a megvalósítása. Óvodákat, bölcsődéket, könyvtárakat újítottunk fel. Megkezdődött a Baja-Érsekcsanád-Sükösd-Vaskút településeket érintő szennyvízcsatornázás. Megújult Baja város történelmi belvárosa.
A legfontosabb feladatunk, hogy a térség megfelelő forrásokhoz jusson a települések fejlesztéséhez, a vállalkozások erősítéséhez, és ezen keresztül az itt élő emberek foglalkoztatásának bővítéséhez. Ehhez kérem támogatásukat!

 
Címke: