Nő testéről fehér port szippantani

2013 nov 27
Megosztás

Újabb kokaingyanús közéleti videó a főügyészségen. A feljelentő szerint a főszereplő Gyenes Levente, Gyömrő független polgármestere. A felvétel dátumozása szerint bármi is az, elévült.

 

Egy pikáns videóval lepték meg a közelmúltban a Bács-Kiskun Megyei Főügyészséget. A DVD egy névtelen levelet is tartalmazott, amely szerint a kisfilmen Gyenes Levente, Gyömrő polgármestere látható azokban a pillanatokban, amikor egy nő testéről kokaint szippant fel. A levélíró azért küldte a kecskeméti központú Bács-megyei vádhatósághoz az ominózus videofilmet, mert itt emeltek vádat és itt van folyamatban a pártoktól független támogatottságú polgármester büntetőpere. Gyenest többek között bűnszervezet tagjaként, különösen nagy mértékben elkövetett adócsalás büntettével vádolják. A  tárgyalássorozat a múlt évben kezdődött és a befejezéséhez közeledik a Kecskeméti Törvényszéken. A büntetőperben több mint harminc személy áll a bíróság előtt, akik közül heten vannak bűnszervezeti tevékenységgel is megvádolva.

Az ügy lényege, hogy a kecskeméti éjszakai életben ismert "Nyiga" becenévre hallgató Zs. Tibor néhány, lényegében vagyontalan helybéli srác nevére bejegyzett vállalkozáson keresztül létrehozott egy pecsételő kisüzemet, amelyek 2006 ás 2009 között jelentős összegű szolgáltatási számlákat bocsátottak ki nagy forgalmú, neves cégek számára, amelyek között  a hadügyi tárca egyik cége, a HM Currus Zrt. is szerepelt. A fiktív számlák kifizetéséből származó pénz - Nyiga haszonlefölözését követően - visszakerült a számlakibocsátó cégek vezetőinek a zsebébe. A be nem fizetett adók miatt a költségvetés kára több mint 400 millió forint.

A korábban jelentős vagyonvédelmi cégeket működtető Gyenes Levente ott került a képbe, hogy a hosszú ideig előzetes letartóztatásban lévő "Nyiga" azt vallotta:  neki nem volt fővárosi terepismerete és kapcsolatrendszere, a fiktív számlára éhező cégeket Gyenes hajtotta fel.

A per sokáig azért húzódott, mert Nyiga különböző orvosi papirokkal azt próbálta igazolni, hogy ő lényegében nem beszámítható, több kirendelt szakértő viszont ezt megcáfolta. Erre jött most az ominózus video, amit a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hatásköri illetékesség miatt Pest megyébe továbbított, ahol végül a feljelentést elutasították, anélkül, hogy megpróbálták volna kideríteni ki szívhat fel kiről és mit.

Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője azt mondta: az ügyészség érdemben nem vizsgálta a videót, mert azok dátumozása szerint a felvétel több mint három évvel ez előtt készült és ha az esetleg a kábítószerrel visszaélés büntettének gyanúját is vetné fel, az akkor hatályos jogszabályok szerint a cselekmény büntethetősége már elévült.  

A feljelentéssel kapcsolatban megkerestük Gyenes Leventét, aki nem lepődött meg, hogy támadják, illetve megpróbálják lejáratni.

Azt mondta: tény, hogy néhány éve megkötött házasságát megelőzően az átlagosnál jobban szerette a nőket, de kábítószerhez sohasem nyúlt, ezért bármikor áll elébe egy ilyen jellegű vizsgálatnak. Hozzátette: sikeres polgármesteri tevékenysége miatt több jelölt is szeretné lejáratni, ráadásul nemrégen ellopták a laptopját, amelyen sok félreérthetetlen fotó volt róla, így azokat könnyedén manipulálhatják a befeketítésére.

 
Címke: