Nődemostráció a vak komondorok ellen

2014 feb 14
Megosztás
A nők jogaiért demostráltak Kecskeméten

A magyar nőknek elegük lett. Sérült a méltóságuk, változást szeretnének. Nem akarnak lekancázva a vak komondorok országában élni. Gurmai Zita és követői vonultak végig Kecskeméten.

 

A nő eltudja dönteni, ha szülni akar, ha dolgozni akar, csak a szabadsága meglehessen hozzá – mondta Gurmai Zita Európai Parlamenti képviselő pénteken délután Kecskeméten.

Az MSZP Bács-Kiskun Megyei Nőtagozata békés, csendes demonstrációt szervezett, amivel arra szerették volna felhívni az emberek figyelmét, hogy merjenek változtatni, tenni azért, hogy a családok, gyerekek megélhetése, jövője kiszámíthatóbb és jobb legyen.

Az önkormányzat előtt egybegyűlteket Gurmai Zita fogadta, aki kifejtette, hogy ez az ország, ahol hárommillió szegény élt, most négy és fél millió szegény országa. Többen hagyták el az országot napjainkban, mint 1956-ban fogalmazott.

- Ma már nem csak a fiatalok menekülnek, hanem a szüleik is, hogy tisztességes megélhetést tudjanak biztosítani maguknak, gyerekeiknek. Azért fontos, hogy az Összefogás jelöltjei között van egy fiatal nő, mint Laskovics Diána, mert az ő jövőjükről van szó. Amikor bizonytalan a gazdaságpolitika az országban, akkor leginkább az ő munkahelyeik vannak veszélyben – tett hozzá.  

Laskovics Diána, az MSZP helyi szervezetének országgyűlési képviselőjelöltje a találkozón kifejtette, hogy Magyarország vélemény szerint még mindig férfi alapon működik. A jelölt szerint az országon látszik, hogy hiányzik a felelős, illetve vezetői beosztású nők jelenléte. Hangsúlyozta:  a férfiak többnyire a háborúskodást szeretik, folyamatosan harcolnak egymással. Mi nők pedig azt szeretnénk, hogy épüljön ez az ország, hogy szépüljön ez az ország, mint ahogyan a családunkban is építjük, szépítjük az otthonunkat. Ezt szeretnénk az országunkkal is tette hozzá Diána.

Kijelentette: egy közismert férfi ellen indulok a választásokon, akivel állandóan riogatnak, hogy félnem kellene tőle. Én nem félek, nincsen mitől félnem és bátran állok a választási küzdelem elé.     

Jenny, a komondor is részt vett a felvonuláson, aki a szervezők szerint azért csatlakozott a békés demonstrációhoz, hogy ne legyen helye vak komondoros Balogh Józsefeknek, akik asszonyt vernek, közben politizálnak. Ilyen embereknek nincsen helye a közéletben - nyilvánították ki.

A városháza előtti beszédeket követően a hölgyek átsétáltak Malom Központ elé, ahol a választókkal és az egybegyűltekkel vitatták meg kormányváltás lehetőségeit.

Címke: