szellem

Esély, egyenlőség, elfogadás

2017 jún 3
Megosztás
sportnap Kecskeméten

A kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban 2017. június 1-jén sportnapot szervezett a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, valamint a Hírös Sport Nonprofit Kft. az „Esély, egyenlőség és elfogadás” jegyében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködésével.

Hírös városi külügyminiszter kerékpáron

2017 jún 2
Megosztás

Ma kísérik utolsó útjára Farkas "Csiperó" Gábort a kecskeméti köztemetőben. Az Európa Jövője Egyesület Elnöke, a nemzetközi gyermektalálkozók szervezője, motorja, hirtelen halálával pótolhatatlan űrt hagyott maga mögött. Búcsúztatása már csütörtökön megkezdődött a civilek házában, ahol sok százan rótták le kegyeletüket és tiszteletüket Gábor fotója előtt. A Hírösvény az alábbi utolsó interjújával búcsúzik tőle.

Időn túl beszállt Bács-megye is a Csíki Sör csatába

2017 már 1
Megosztás
csíki sör

Igaz, már okafogyott az Igai Csíki Sör vita, mert a gyártó ugyanazzal a recepttel forgalomba hozta Igazi Tiltott Sört, Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés mégis csatába indult a habzó nedüért. A közgyűlés 2017. februári, Kecelen megtartott ülésén határozatban állt ki az Igazi Csíki Sör védelmében.

Ügyészségi nyomozócsoport fékezi meg az ámokfutókat

2017 jan 31
Megosztás
helyszínelés a kiskunhalasi ügyészség előtt

Téglás Péter kiskunhalasi vezető ügyész ellen múlt év tavaszán gépfegyveres merényletkísérletet követtek el és csak a szerencsének, illetve az egyik bírósági gondnok éberségének és bátorságának volt köszönhető, hogy a lőszerarzenállal felszerelt férfi senkit sem sebesített meg.

A kínok kutatói

2017 jan 20
Megosztás
a kínok kutatóinak csapata

Az elmúlt év őszén hirdette meg az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő azt az országos középiskolai tanulmányversenyt, amely a GULÁG Emlékbizottság szakmai védnökségével, az Emlékév alkalmából került lebonyolításra. A Kárpát-medencei diákság figyelmét felkeltő történelmi versengés döntőjébe 21 csapat került be. Közöttük  volt  (Bács-Kiskunból egyedüliként!) "Kínok kutatói" néven a Kecskeméti Szakképzési Centrum kebelébe tartozó Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium és Szakközépiskola csoportja Jäger Erzsébet tanárnő felkészítésével.

A szolidaritás nem pártprogram, az mi vagyunk, baloldaliak

2017 jan 9
Megosztás
Király József

Építész, városvédő, civilekkel tesz a közösségért, Kecskemétért és bal oldali politikus, helyi képviselő, az MSZP országos elnökségének a tagja. Mit hozott az elmúlt év és mire számít az új esztendőben Király József?

- Milyen volt a múlt év Király Józsefnek, mint magánembernek?

Állítsa vissza szervezetének öngyógyító képességét!

2016 nov 11
Megosztás
Futó Gábor

A XXI. század legnagyobb kihívása az ember számára, hogy az egyre erősödő környezeti terhelés mellett miként tudja megőrizni az egészségét és visszaállítani szervezetének a természetes öngyógyító képességét.

A Kerekasztal lovagja a büntetőtörvénykönyv ellen

2016 okt 19
Megosztás
Vkor György

Egy vékony, jól öltözött férfi áll az őszben a Kecskeméti Járásbíróság előtt, kezében egy lap, rajta szöveg. A járókelők kerülgetik, van aki furcsán méregeti, aztán mennek tovább. A férfi nem kiabál, nem hangoskodik, csak áll, az A4-es lapon lévő szöveget, mint egy pajzsot mutatja rendületlenül a külvilág felé.

FŐÉPÍTÉSZI DÍJAK ÁTADÁSA 2016

2016 aug 30
Megosztás
főépítészi díj átadása

Tizenhetedik alkalommal került átadásra a Nagykanizsa megyei jogú város és az Országos Főépítészi Kollégium által 2000-ben megalapított „AZ ÉV FŐÉPÍTÉSZE DÍJ”. Évente két kategóriában adományozható elismerés. AZ ÉV FŐÉPÍTÉSZE DÍJ-at aktív főépítész, míg a FŐÉPÍTÉSZI ÉLETMŰ DÍJ-at a szakmáját hosszú ideje gyakorló, illetve nyugdíjba vonuló/vonult kiváló főépítész kapja.

Eddig összesen harminchat főépítész részesült a kitüntetésben.

2000-ben Nagykanizsán Szilágyi István [† 2005. 12. 05.] és Zábránszkyné Pap Klára,

Oldalak