Olasz-Magyar Gasztronómiai Fesztivál Kecskeméten

2021 nov 10
Megosztás

Az Olasz-Magyar Gasztronómiai Fesztivált a Gróf Széchenyi Család Alapítvány és az Olasz Kereskedelmi Iparkamara szervezi. A Széchenyi év keretében megrendezésre kerülő eseményt – melyet a legnagyobb magyar, gróf Széchenyi István születésének 230. évfordulója alkalmából tartanak – 2021. november 12-13. között rendezik meg a Hírös Agóra Művelődési Központban, Kecskeméten.

A kulturális programsorozat kecskeméti állomásának célja az olasz-magyar nemzetközi kereskedelmi kapcsolatok erősítése a mezőgazdaság és a gasztronómia tükrében. Emellett a két nemzeti konyha specialitásainak bemutatása, valamint a rég elfeledett tradicionális magyar ételek alapanyagának, a húsgalambnak a tenyésztése és annak elkészítése ismertetésre kerül.

A konferencián a résztvevők számos különleges előadás mellett betekintést nyerhetnek a funkcionális élelmiszerek használatába egy különleges alapanyag példáján keresztül, többet tudhatnak meg a magyar nemzeti konyha eredetéről, múltjáról és jelenéről, valamint élelmiszer-biztonsági témában is hallhatnak prezentációkat. A rendezvény szervezői többek között olasz-magyar ételek kóstolójával, Gróf Széchenyi Ödön életéről és munkásságáról szóló kiállítással, koncertekkel és további szórakoztató, tartalmas programmal várják a látogatókat. 

 
Címke: