Rekordszámú gyorshajtó az elmúlt héten

2023 júl 4
Megosztás

Hétfőn este egy férfi a sínekre hajtott a fényjelző készülék tilos jelzése ellenére. Vasárnap késő este hárman haltak meg egy közlekedési balesetben.

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2211-en lépték át; ez a korábbiakhoz képest ismét kimagasló számadat. A gyorshajtók legalább 30.000 forint összegű bírságra számíthatnak.

Harmincnyolc autóvezető úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Közülük ketten balesetet okoztak.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten negyvenhat anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Kilenc olyan baleset történt, amelyben valaki megsérült: öten súlyosan, tízen pedig könnyebben. Vasárnap este 22 óra 50 perc körül az M5-ös autópálya 83-as kilométerénél halálos közlekedési baleset történt. Az esetről bővebben a https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/utinfo/baleseti-hirek oldalon olvashatnak.

Kiskunfélegyháza külterületén közlekedett 2023. június 26-án kora este egy 25 éves moldáv férfi egy személyautóval. A sofőr egy vasúti átjáróhoz érve figyelmen kívül hagyta a fényjelző készülék tilos jelzését, és felhajtott a sínekre, ahol összeütközött az éppen akkor érkező személyvonattal. Az autó vezetője könnyű, 48 éves utasa pedig a baleset következtében súlyos sérülést szenvedett. A szerelvény kisiklott, ám az utasok közül senki nem sérült meg.