élet a homokon

28 év után bezárt a fülöpházi Somodi tanya

2018 már 5
Megosztás
Somodi Tanya

Végleg bezárt a homokhátság egyik gyöngyszeme, a Kiskunsági Nemzeti Park egyik legcsendesebb területén fekvő magánfogadó, a fülöpházi Somodi Tanya, amely az egykori alföldi tanyatulajdonos családról kapta a nevét. A nádtetős régi présházból kialakított parasztházban megfordultak szerte Európából és nem csak a kiváló ételek, hanem az idillikus környezet miatt. A Somodi Tanya 1999-ben megkapta a Gasztronómia legmagasabb kitüntetését a Védnöki Táblát.

Szavazz a legszimpatikusabb csapatra és nyerj!

2018 jan 10
Megosztás
csapatos csapatás

A harminckét versenyben lévő csapattal felénél tart az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. által szervezett 5letből jövő! vállalkozói vetélkedő online fordulója. A csapatok ráadásul - az alapok elsajátítása után - most az egyik legizgalmasabb kihívással, az ötleteléssel néznek szembe, amelynek során össze kell gyűjteniük mindazokat az elképzeléseket, melyeket alkalmasnak tartanak arra, hogy a későbbiekben akár egy teljes céget építsenek fel rájuk. 

Szentpéteri évadbemutató a Koch Borház Kecskemétben

2017 dec 27
Megosztás
Szentpéteri Attila

A kiskőrösi Szentpéteri Borpince kóstolói mindig telt házasak, és nemhiába, mert nem egy hirtelen felkapott, trendi bormarketinges vállalkozóról, hanem kiegyensúlyozott minőséget nyújtó, az alföldi gyökereit tisztességgel ápoló termelőröl és borkészítő családról van szó.  Máskülönben Szentpéteri borkóstolóra annak is érdemes eljönni, aki nem iszik bort, mert Szentpéteri Attila még a strapás, karácsony előtti időszakban is nagyszerű előadó, lényegében egy szőlőtőkék között elveszett humorista. 

Több mint 2,5 tonna húst vontak ki a forgalomból Kalocsán

2017 dec 27
Megosztás
hústermékek

Több mint 2,5 tonna erősen szennyezett, penészes húst, húskészítményt és lejárt szavatosságú fűszert vontak ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei egy kalocsai üzemben - közölte a hivatal szerdán az MTI-vel. 

Egészséghónapot tartottak a Mercedes-Benz gyárban

2017 dec 5
Megosztás
egészségnap a Mercedes gyárban

Egészséghónapot szervezett novemberben a kecskeméti Mercedes-Benz gyár, amely kiemelt figyelmet fordít mintegy 4000 dolgozójának prevenciójára, egészségmegőrzésére, illetve számukra sportolási lehetőségek biztosítására. A vállalat munkatársai – nők és férfiak – egy szűrőbuszon különféle térítésmentes szűrővizsgálatokon vehettek részt a kecskeméti gyártelepen, hogy megelőzhetőek legyenek a magyar lakosságot sújtó népbetegségek.

Megrendelésre lopta és bontotta az autókat

2017 dec 5
Megosztás
bontott autó

A Ceglédi Járási Ügyészség nagyobb értékre bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat három férfival szemben, akik megrendelésre egy autómárka típusait lopták és bontották alkatrészeikre Cegléd környékén.

A jövő fejlődési irányai: munkaerő – digitális termelés - erőforrások

2017 nov 24
Megosztás
robotizálás

A vállalati munkahelyek vonzóbbá tétele, az ipar 4.0 lehetőségei, és a tőkeszerzés témakörei körül zajlott az AI3PA és a HBK klaszterek által szervezett konferencia november 24-én a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara dísztermében. A résztvevő közel ötven klasztertag és klasztermenedzser elsődleges célja – a cégek közötti hatékony együttműködés és információátadás mellett-, hogy vállalkozásaik felkészülten reagálhassanak a modern gazdasági kihívásokra.

Megváltoztak a kéményseprés szabályai

2017 nov 13
Megosztás
Filantrop

A kéményseprő-ipari tevékenységről szóló 2015. évi CCXI. törvény a korábbi szolgáltatási rendet megváltoztatta. A továbbiakban a lakosságnál a kéményseprő-ipari közszolgáltatást a Katasztrófavédelem, míg a nem lakossági kéményhasználók (továbbiakban: közület) esetében a szolgáltatást a Katasztrófavédelem által nyilvántartásba vett Szolgáltató (FILANTROP Kft.) látja el (Ez alól kivételt képeznek a Társasházi ingatlanok, az ő esetükben a lakossághoz hasonlóan szintén a Katasztrófavédelem jár el).

Brutálisan bántalmazta, kínozta élettársát a gyermekei előtt

2017 nov 10
Megosztás
középkor

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség minősített emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 34 éves kecskeméti férfi ellen, aki 2016 októberétől mintegy másfél hónapon át kecskeméti otthonukban féltékenységében kegyetlenül és megalázóan verte, kínozta élettársát, részben gyermekeik szeme láttára.

Oldalak