élet a homokon

Megváltoztak a kéményseprés szabályai

2017 nov 13
Megosztás
Filantrop

A kéményseprő-ipari tevékenységről szóló 2015. évi CCXI. törvény a korábbi szolgáltatási rendet megváltoztatta. A továbbiakban a lakosságnál a kéményseprő-ipari közszolgáltatást a Katasztrófavédelem, míg a nem lakossági kéményhasználók (továbbiakban: közület) esetében a szolgáltatást a Katasztrófavédelem által nyilvántartásba vett Szolgáltató (FILANTROP Kft.) látja el (Ez alól kivételt képeznek a Társasházi ingatlanok, az ő esetükben a lakossághoz hasonlóan szintén a Katasztrófavédelem jár el).

Brutálisan bántalmazta, kínozta élettársát a gyermekei előtt

2017 nov 10
Megosztás
középkor

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség minősített emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 34 éves kecskeméti férfi ellen, aki 2016 októberétől mintegy másfél hónapon át kecskeméti otthonukban féltékenységében kegyetlenül és megalázóan verte, kínozta élettársát, részben gyermekeik szeme láttára.

A Nemzeti Közművek átveszi a Telekom áramfogyasztóit

2017 nov 2
Megosztás
szerződés aláírása

November 1-jétől további, mintegy 60 ezer ügyfél energiaellátását biztosítja a Nemzeti Közművek áramszolgáltatója.

A Magyar Telekom október utolsó napjával megszünteti lakossági villamosenergia-szolgáltatását. A Nemzeti Közműveket választó ügyfelek részére a szolgáltatóváltás  egyszerűsített eljárással történik. Az új szerződéskötéssel kapcsolatos adminisztrációt, adategyeztetést a Nemzeti Közművek áramszolgáltató társasága végezte el az új ügyfelek kényelme érdekében.

Fokozott biztonság és kiemelt figyelem a Mindenszentek időszakában

2017 okt 30
Megosztás
mindenszentek ellenőrzés

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai mindenszentek és halottak napja időszakában az idei évben is kiemelt figyelmet fordítanak a közutak és a temetők környékének biztonságára. 

Felborult járművek az 53-as főúton

2017 okt 25
Megosztás
karambol az 53-as főúton

Bács-Kiskun Megyében az elmúlt 24 órában 1 súlyos és 1 könnyű sérüléssel járó, valamint 7 anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Egy gépjárművezetőt vér-vizelet mintavétel miatt állítottak elő a járőrök. ezek közül a legkiemelkedőbb az 53-as főúton történt.

„Meg vannak számlálva a napjaid”

2017 okt 24
Megosztás
telefon

Fenyegető üzenetekkel zaklatta a nőt, mert terhelő vallomást tett rá

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve, folytatólagosan elkövetett zaklatás vétsége miatt vádat emelt egy többszörösen büntetett előéletű férfival szemben, aki sms-ben és közösségi oldalon küldött üzenetekben megfenyegette nőismerősét, mert egy nyomozás során tanúként terhelő vallomást tett rá.

Az a jó méhlegelő, ahol nincs méhész

2017 okt 16
Megosztás
méz a kecskeméti piacon

A Kecskeméti piaccsarnokban méztermékeket áruló Kulcsár Zoltán 2006 óta, a barátai hatására kezdett el méhészkedni.

- Huszonnégy évig szobafestő voltam, ma már csak méhész vagyok.  Az első pár évben még nem akasztottam fogasra a festőruhámat, párhuzamosan műveltem a két szakmát. Végül letettem az ecsetet. 2012 óta vagyok főállású méhész. Azóta százhúsz méhcsaládra fejlesztettem fel az állományom - mondja.   

Halálos balesetet okozott a kivilágítatlan lovaskocsi

2017 okt 9
Megosztás
helyszínelés

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása és cserbenhagyás miatt vádat emelt egy 32 éves bajai férfival szemben, aki tavaly szeptember 15-én hajnalban kivilágítatlan lovaskocsijával két balesetet is okozott úgy, a második ütközés következtében a bakról az útpadkára zuhanó utasa meghalt.

Oldalak