élet a homokon

Jó madarak jó borokon a Koch Borházban

2017 feb 20
Megosztás
Koch Csaba és Dobos Ferenc

Az Etyek-Budai borvidék finomabb savú lankáin, a Velencei-tó melletti L. Simon családi borászat volt a vendége a kecskeméti Koch Borház legutóbbi borestjének. 

Sokan voltak rá kíváncsiak, persze, leginkább arra, hogy egy politikus vajon tud-e bort készíteni, mert ugyebár ebben a szakmában nem lehet vizet prédikálni, mert egy bor az vagy jó, vagy nem jó.

Csökkent a bűnelkövetés és a közúti balesetek száma

2017 feb 16
Megosztás
Dávid Károly rendőrfőkapitány Bács-Kiskun  Megye

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság (BKMRFK) 2016. évben végzett munkájáról Dávid Károly r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, Szabó Vendel r. ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes és Arató László r. ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes csütörtökön sajtótájékoztató keretében adott tájékoztatást a média megjelent képviselőinek.

A rendőrfőkapitány beszámolt arról, hogy a megye rendőrei 2016. évben is teljesítették célkitűzéseiket. 

Minden ötödik magyar autós extra veszélyt jelent

2017 feb 16
Megosztás
autógumi-szokások felmérése

Öt magyar autósból mindössze négy használ az évszaknak megfelelő autógumit járművén, derült ki az évente 130 ezer abroncsot értékesítő Automax online kutatásából. Minél idősebb egy gépkocsi, annál valószínűbb, hogy egész évben csak téli vagy csak nyári gumival közlekedik a sofőr. Az évszaknak megfelelő, és így kellő tapadást biztosító gumihasználat leginkább a családosokra jellemző.

Újabb vádemelés az orgoványi takarékszövetkezet ügyében

2017 feb 16
Megosztás
Orgoványi takarékszövetkezet kecskeméti fiókja

A Pest Megyei Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt emelt vádat az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet két vezető tisztségviselőjével és két alkalmazottjával szemben azok miatt a szabálytalan hitelügyletek miatt, amelyek a pénzintézet fizetésképtelenségéhez vezettek.

Halálos késelés Jánoshalmán

2017 feb 16
Megosztás
helyszínelés Jánoshalmán

Egy 29 éves férfi szúrt sérülést szenvedett 2017. február 15-én a délutáni órákban, aki jánoshalmi otthona előtt belehalt sérülésébe. 

A férfi apja lehet a gyanúsított.

A még folyamatban lévő helyszíni szemle adatai szerint a férfi halálát idegenkezűség okozta. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást, a bűncselekménnyel összefüggésben a sértett 52 éves édesapját előállították a rendőrök.

KSE-ügy: de hol a lóvé?

2017 feb 15
Megosztás
KSe kft. vádlottjai a bíróságon

Egyetlen vádlott sem tett vallomást a KSE ügy tárgyalásán a Szegedi Járásbíróságon, így továbbra is talány, hogy hová tűnt több mint 800 millió forint a kecskeméti önkormányzat sportegyesületek fenntartó cégéből.  A bíróságon ennek okán felolvasták a vádlottaknak a nyomozati szakaszban tett vallomásaikat. 

Mint ismert, az ügyészség vádirata szerint 452 millió forintot utaltak ki a KSE Kft.-ből fiktív számlákon keresztül, valamint mintegy 350 millió forint a felszámolói követelés. 

Fegyver és lőszerek a kesztyűtartóban

2017 feb 14
Megosztás
beretta 7,65

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy maroklőfegyvert és 37 db éles lőszert találtak egy személygépjárműben Röszkén. A fegyvert és lőszereket, valamint a sofőrt feljelentéssel átadták a rendőrség munkatársainak.

A pénzügyőrök egy bolgár rendszámú személygépjárművet és annak bolgár sofőrét ellenőrizték Röszkén. A férfi elmondta, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.

Részegen lövöldözött az engedély nélkül tartott puskával

2017 feb 13
Megosztás
szondáztatás

A Bajai Járási Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 53 éves érsekcsanádi férfi ellen, aki engedély nélkül tartott puskát és lőszereket a házában, majd 2016. július 6-án részegen lövöldözött a szomszédjának az ingatlana felé.

Az 53 éves vádlott az érsekcsanádi lakóházában tartott egy lőfegyvernek minősülő puskát, valamint 53 db töltényt és egy töltényhüvelyt. A férfinek sem a puska, sem a töltények tartására nem volt engedélye.

Sommelier Bajnokság először Kecskeméten

2017 feb 12
Megosztás
Sommelier bajnokság Kecskeméten

Az eddigi gyakorlattól eltérően idén nem Budapesten, hanem Kecskeméten rendezték a Magyar Sommelier Bajnokság elődöntőjét, melynek a Hotel Aranyhomok adott otthont a hétvégén. A program a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, a Magyar Sommelier Szövetség és a Duna Borrégió Borút Egyesület szervezésében került megrendezésre. Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei önkormányzat alelnöke köszöntőjében elmondta: a régió borászata óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedek alatt, s a borfogyasztás ma már a kultúra szerves részévé vált.

Aranytömbök egy abonyi lopott széfben

2017 feb 10
Megosztás
aranytömbök

A Ceglédi Járási Ügyészség különösen nagy értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azokkal az abonyi férfiakkal szemben, akik egy ismerősük házából ellopták a széfet, amelyben ékszereket, aranytömböket találtak.

Oldalak