Rendőrkézen a bajai késes bankrabló

2014 jan 10
Megosztás

Elfogták a bajai takarékszövetkezet brutális kirablóját. A 27 éves helyi férfi a pénzszerzési akciója közben többször megütötte a bank alkalmazottjait, akik súlyos sérüléseket szenvedtek.

A rablás múlt év októberében történt a bajai piac mellett, amikor egy ismeretlen, huszonöt harminc év közötti vékony testalkatú férfi ment a be a pénzintézetbe, betörte a kiszolgálópult üvegét, majd a pulton átugrott és kezében késsel készpénz átadására szólította fel a két alkalmazottat. Miután kérésének eleget tettek, a férfi nem elégedett meg a kapott összeggel, ezért mindkét nőt bántalmazta, akik súlyos sérüléseket szenvedtek. Az egyik nő fejét a pultba verte, a másikat pedig a kezénél fogva rángatta, illetve vonszolta, akinek közben több helyen eltört a csuklója, meg kellett operálni. Mivel a dolgozók a brutalitás ellenére sem tudtak több pénzt átadni a támadónak, a férfi a megszerzett pénzzel elmenekült a helyszínről.

 A nyomozás során beszerzett adatok alapján megalapozottá vált a gyanú, hogy a bűncselekményt K. Tibor 27 éves bajai lakos követte el, a férfit 2014. január 8-án a rendőrök elfogták. A rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja mellett súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is kihallgatott terheltet a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amit a bíróság elfogadott, így harminc napra előzetes letartóztatásba helyezték.

A férfi egyébként 480 ezer forintot zsákmányolt a rablása során, amit azóta természetesen elköltött.. Ezt a bajai takarékszövetkezetet már nem először rabolták ki, 2006-ban félmillió forintot zsákmányolt egy férfi, akit szintén sikerült elfogni.

K. Tibor elfogása az alábbi videon keresztül tekinthető meg:

 

Címke: