Tavasszal újra sakkozhatunk a főtéren

2013 nov 20
Megosztás

Elbontották a főtéri sakkasztalokat, sokan morgolódnak miatta, pedig tavasszal újra lesz, csak kicsit másképpen. Addig sem hajléktalan-pihenőként működik. A Békás-tó kicsit a gyerekeké is lesz. 

 

Az év elején a részönkormányzat a lakossági panaszok alapján úgy döntött, hogy a tél előtt lebontja a sakkasztalokat, mert azok már nem a sportkedvelők időtöltését képviselik, hanem a hajléktalanok pihenő- és piknikhelyévé vált, rendszeres volt a rendőrségi fellépés is a viselkedésük miatt - mondta el lapunknak Vörösmarty Attila, a Belváros képviselője. 

A hírre sokan felkapták a fejüket, morgolódnak és néhai Sugár Györgyöt, a főtéri sakkasztalok kiötlőjének és létrehozójának emlékét idézik. Mások azzal érvelnek, ha sok volt a rendbontás, miért nem intézkedett a rendőrség, miért a sakkasztalokat kellett lebontani emiatt?

Vörösmarty hozzátette: természetesen a sakkélet ápolása nem kerül le az asztalról, tavasszal megújul a Békás-tó és környéke, ebben a koncepcióban újragondolják majd a sakkozás újraszervezését és a sportbarátok visszacsalogatását. Hangsúlyozta: az elhanyagolódott Békás-tó és környéke teljesen megújul, a koncepció kidolgozásába a városi főépítésziroda mellett Farkas Gábor tervező is bekapcsolódott. 

Annyi már biztosan látszik, hogy a tó környéke új burkolatot kap és lesznek majd gyerekjátékelemek is elhelyezve a legkisebbek részére. A sakkról egyelőre keveset tudni. Az eddigi tervek szerint úgy tűnik, hogy nem fekvésre is alkalmas padok, hanem egyszemélyes székek szolgálnák a sakkozókat, a táblák feletti fix műanyag tetőt pedig - amelyre nem is volt meg az engedély a történelmi főtéren való elhelyezésére -  napellenző helyettesítené. Úgy tűnik továbbá, a sakkasztalok mobillá válnak majd,  így minden ősszel tavaszig beköltöznének téli álomra a Városgazdasági Kft. raktáraiba.

 
Címke: