Zöldség helyett szírek voltak a raktérben

2014 feb 8
Megosztás
Húsz szírt csempésztek a raktérben

Egy közterületi járőrszolgálatot ellátó baleseti helyszínelő buktatott le egy embercsempészt Kiskőrösön. Zöldség helyett húsz szír volt a raktérben, akik nem a nagybanira készültek.

 

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője szombaton hajnalban a város belterületén látott el járőrszolgálatot, amikor a Dózsa György úton intézkedés alá vont egy kistehergépkocsit, és annak vezetőjét, Á. György, 48 éves, pirtói lakost. 

A férfi azt állította, hogy zöldséget szállít a budapesti nagybani piacra. A rendőrnek gyanús lett a sofőr viselkedése, ezért a megvizsgálta a rakományt.

Kiderült, hogy a teherautó rakterében húsz szír állampolgár volt összezsúfolva. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért a helyszínre megerősítésként érkező járőrök elfogták és előállították őket. 

A sofőr elismerte, hogy pénzért kellett volna a személyeket továbbszállítania. Azt, hogy pontosan hová, és kik voltak a megbízói a rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adott információt.

Á. Györgyöt őrizetbe vették és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított ellene eljárást.

A határsértők közül tizenöt szír rendelkezett személyazonosításra alkalmas érvényes okmánnyal, így őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak adták át. 

A többi öt külföldivel szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Szolgálat Idegenrendészeti Osztálya kiutasítást előkészítő őrizetet rendelt el, és a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson helyezték el őket.

Címke: