16 éves és már 19 alkalommal körözték

2015 júl 2
Megosztás
kamion betört ablakkkal

A térfigyelőkamerák azonosították Kecskeméten azt a 16 éves fiút, aki az elmúlt hetekben folyamatosan vagyon elleni bűncselekményeket követett el. Kiderült,  a srác nem ma kezdte.

 

A megalapozott gyanú szerint a 16 éves fiú 2015-ben 13 bűncselekményt követett el és 19 alkalommal körözték eltűnés miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen tettes 2015. május 22-én 20 óra 30 perckor egy kecskeméti üzlet előtt parkoló tehergépkocsi bal első ablakát betörte és az utastérből készpénzt és két üveg bort lopott el.

Ugyanabban a parkolóban nyitott állapotban hagyott gépkocsiból 2015. június 15-én 18 óra 50 perckor ismeretlen elkövető a műszerfalba beépített tolatóradart, készpénzt, cigarettát és egy pénztárcát tulajdonított el, a benne lévő személyes okmányokkal és bankkártyákkal együtt. A beszerzett adatok szerint a sértett bankkártyájáról az elkövető 2015. június 15-én 19 óra 24 perckor megkísérelt készpénzt levenni, azonban nem járt sikerrel.

A kecskeméti nyomozók az adatgyűjtések során elemezték a térfigyelő kamerarendszer felvételeit, amely alapján felismerték és beazonosították a feltételezett tettest.

A 16 éves helyi fiút 2015. június 30-án 5 óra 50 perckor elfogták. Kiderült, hogy  a Kecskeméti Rendőrkapitányság eltűnés miatt folytat vele szemben körözési eljárást.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai csalás bűntett kísérlet, lopás vétség és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

Mint arról korábban beszámoltunk, a megalapozott gyanú szerint a fiatal 2015 februárjától további 10 vagyon elleni és 1 köznyugalom elleni bűncselekményt követett el, illetve 2015-ben a Kecskeméti Rendőrkapitányság már 18 alkalommal folytatott körözési eljárást a fiú eltűnése miatt.

A rendőrök kezdeményezték a terhelt előzetes letartóztatásának indítványozását.