hírös city

Egy kecskeméti kisnyugdíjas harca a Szerencsejáték Zrt.-vel

2017 ápr 26
Megosztás
Görbe Gyula

Jó napja volt 2012. május 20-án Görbe Gyulának. Több mérkőzésre, köztük egy sakkpartira is fogadott, és valamennyiszer nyert. Több mint 460 000 forintot. Csakhogy a Szerencsejáték Zrt. azóta sem utalt a nyugdíjas férfinak. Az állami nyerőcég szerint utólag bejelentett bábuszíncsere miatt kellett törölni a kérdéses világbajnoki sakkmeccset, amit másnap újrajátszottak. A Szerencsejáték Zrt. pechére azonban Görbe Gyula nem hagyta annyiban. Így kiderült: a Nemzetközi Sakkszövetség szerint minden a versenykiírás szerint zajlott.

A hónap utolsó napján újra SZÉP Kihívás

2017 ápr 25
Megosztás
Magyar Kerékpáros Klub Kecskeméti Szervezete

Április 30-án SZÉP Kihívás néven immár harmadik alkalommal szervezi meg teljesítménytúráját a Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi szervezete, amely igen gyorsan jelentős népszerűségnek örvend. Több mint kétszáz résztvevő indult el a tavalyi kiírás alkalmával, és már az ideire is összejött 270 nevezés, pedig a feladat nem kicsi, kétszáz kilométert kell egy nap, pontosabban 12 óra alatt letekerni.

Kecskemét első elektromosautó-töltője a Malomban

2017 ápr 25
Megosztás
elektromos autótöltő Kecskeméten

Kereken egy éve kezdődött meg a kecskeméti Malom Központban egy elektromos autók feltöltésére szolgáló állomás tesztüzemmódja. Mára megvalósult, elsőként a Hírös városban. Kétségtelen, ideje volt már, mert Kecskemét, a Mercedes-gyár bölcsője bizony fehér folt volt ez idáig a jövő autói tölhetőségének szempontjából.

Bányais diák a Közép-európai Matematika Olimpián

2017 ápr 23
Megosztás
matematika válogatóverseny szereplői

A Matematika Olimpia, Közép Európai Matematika Olimpia válogatóverseny utolsó 2 fordulója Kecskeméten zajlott a hétvégén. A döntőbe bejutott Simon Dániel Gábor a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium 11. osztályos tanulója. A szombat délutáni eredményhirdetésen kiderült Dani lesz az egyik középiskolás diák, aki 2017 augusztus végén Litvániában fogja képviselni Magyarországot a Közép Európai Matematika Olimpián.

Felkészítő tanárok: Varga József, Pósa Lajos, Szűcs Gábor, Dobos Sándor

Csapatok:

Nyílt nap a BÁCSVÍZ Zrt. szennyvíztisztító telepén

2017 ápr 21
Megosztás
Bácsvíz Zrt. szennyvíztelepe

A világon 1970 óta, Magyarországon 1990 óta ünneplik április 22-én a Föld Napját. A BÁCSVÍZ Zrt. – melyen belül a csatornaszolgáltatási ágazat minden tevékenysége kapcsolódik a Föld, a természeti értékek védelméhez – az 1990-es évek közepe óta fogad iskolás és felnőtt látogatókat ezen a napon, Mindszenti körúti szennyvíztisztító telepén.

Szentpéteri est a kecskeméti Koch Borházban

2017 ápr 18
Megosztás
szentpéteri Attila és a fia

Azt vallja a népi megfigyelés, hogy a kutyák viselkedése, jelleme, nagyban hasonlít a gazdáikra. Nem tudom, végeztek-e már kísérletet arra vonatkozóan, hogy miként állnak ez ügyben a borászok a boraikkal, de ha egyszer belekezdenek majd ebbe a vizsgálatba, akkor érdemes a kunsági borvidék legutóbbi felfedezettjén, Szentpéteri Attilán kezdeni. 

Bezár a Köz’Pont is Kecskeméten

2017 ápr 15
Megosztás
Köz'Pont Kecskemét

Folytatódik Kecskeméten a vendéglátóhelyeket sújtó bezárás-cunami. A dolgok állása szerint alig marad vendéglátóhely a Kéttemplom-közi sétálóutcában. A fánkozó, majd a HelloHal megszűnését követően tehát egy újabb érvágás a minőségi helyek kedvelőinek. 

A Távhőszolgáltatás Napja Kecskeméten

2017 ápr 13
Megosztás
A kecskeméti Termostar Kft. munkavállalói

Április 12-én – csatlakozva a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége programsorozatához – Kecskeméten a TERMOSTAR HŐSZOLGÁLTATÓ Kft. is megrendezte a Távhőszolgáltatás Napját.

A rendezvény célja: hasznos ismereteket nyújtani arról, hogy miért jó, miért érdemes a távfűtéses lakásokban élni. A hazai távhőszolgáltatók ezen a napon gyerekek és családok részvételével, közösségi programokon keresztül ismerhették meg a környezetbarát, biztonságos és kényelmes távhőszolgáltatást. 

Lőfegyverrel visszaélés és állatkínzás a vád egy kecskeméti férfi ellen

2017 ápr 11
Megosztás
Rottweiler

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség lőfegyverrel visszaélés bűntette és állatkínzás bűntette miatt vádat emelt egy 19 éves kecskeméti férfi ellen, aki engedély nélkül tartott fegyvert az ingatlanán, majd 2016. április 11-én meglőtt azzal egy kutyát.

Oldalak