hírös city

A héten nyit a Spar a kecskeméti Jász utcában

2018 feb 26
Megosztás
Spár áruház a Jász utcában

Éjjel nappal dolgoznak az egykori Jász utcai Opel Tormási helyén felépült Spar áruházban. 

A parkolót és a járdát még csinálják, odabenn a világítással és a polcok feltöltésével bíbelődnek a munkavállalók. Az út és környéke egyelőre csupa törmelék.

A homlokzaton molinó lengedez: nyitás március 1-én.

A várakozásokhoz képest rendes nagy áruházat varázsoltak az egykori autószalon és szervíz helyére a környékbeliek nem nagy örömére.

Megújulással nyitotta az évet Dr. Lecsó

2018 jan 9
Megosztás
Dr.  Lecsó

Új év, jöhetnek a fogadalmak, a változások, az átalakulások. Nincs ez másképpen a kecskeméti piaccsarnok gasztroikonjánál, Dr. Lecsónál sem, akinek bár a rendelési ideje és az árai nem változtak 2018-ban, a szolgáltatásai és a rendelője viszont igen.

Két körzetet visz a DK, a többit az MSZP Bács-Kiskunban

2017 dec 22
Megosztás
Molnár Gyula, Király József

A Kecskeméti 1-es, valamint a kiskunhalasi választási körzetet viszi a DK, az MSZP-vel megkötött megállapodás alapján Bács-Kiskun Megyében. Ennek tükrében végül Király József indul az MSZP színeiben, több ellenzéki párt támogatásával, a másikban pedig - igaz még a DK nem jelentette be hivatalosan, de nagy valószínűség szerint Szőkéné Kopping Rita önkormányzati képviselő indul. A kiskunhalasi jelöltet még nem lehet tudni, az is lehet, hogy a fővárosból ejtőernyőz be valakit a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció.

Mostohagyereknek érzi magát Hetényegyháza

2017 dec 19
Megosztás
hetényi karácsonyfa

A napokban megjelent egy fényképes bejegyzés a legnagyobb közösségi portálon, miszerint a helyi lakosok állítottak és díszítettek fel közterületi karácsonyfát Hetényegyházán. Néhány hozzászólás megemlítette, hogy ilyenkor túl messze van a település Kecskeméthez, és a képviselőjüket sem látták már régóta. 

Valódi kincset a fa alá

2017 dec 18
Megosztás
Seuso belépő

A Seuso-kincs, a Magyar Nemzeti Múzeum vándorkiállítása 2018. január 30-án nyílik Kecskeméten a Cifrapalotában. A nagy érdeklődésre való tekintettel a múzeum előértékesítésbe kezd, a belépők karácsonyi csomagolásban várják az ajándékozni vágyókat. A kedvezményes árú jegyek a Cifrapalota jegypénztárában vásárolhatók meg.

Kodálytól zengett a világ péntek este Kecskeméten

2017 dec 15
Megosztás
Kodály rekordkísérlet

Az eddigi országos rekordot megdöntve határon innen és túl közel 50 település 89 kórusában 3100 énekes énekelt együtt, közülük ezren Kecskeméten a Messzi István Sportcsarnokban december 15-én. Mindez a Kodály nyomában országos online zenei játékot záró, ünnepélyes díjátadó gála keretében történt, ahol bemutatták a vetélkedő nyertes alkotásait, valamint a három forduló legeredményesebb játékosai is átvehették jutalmukat.

A szennyvíz érték! Úttörő kutatásban a Bácsvíz Zrt.

2017 dec 13
Megosztás
kecskeméti szennyvíztisztító

Mint azt már megszokhattuk, a Kurdi Viktor vezette Bácsvíz Zrt. mindig élen járt az innovációs kezdeményezések terén. A Bácsvíz Zrt. volt az első olyan térségi önkormányzati közszolgáltató, amely tisztán villamosenergiával meghajtott, környezetkímélő gépjárműveket szerzett be a közelmúltban a munkavégzéséhez. Kedden pedig egy új, egyedülálló kutatási projekt vette kezdetét  — konzorciumi tag benne a Bácsvíz Zrt. —, amelyben  a szennyvízben lévő továbbhasznosítható anyagok kinyerésének lehetőségét kutatják. A projektnyitó rendezvényen elhangzott:

Új év új polgári perrendtartás

2017 dec 12
Megosztás
Bicskei Ferenc és Balogh Zoltán

2018. január 1-től gyökeresen megváltozik a polgári pervitel Magyarországon. A változások közül a legfontosabb nóvum, hogy az új szabályzásnak nem megfelelő keresetből nem lehet per, a keresetek nem lehet összevissza módosítgatni, vagyis a blöffkirály, szerencsevadász  ügyvédek kora lejárt, ha pedig közigazgatási perhez van kedvünk Kecskeméten, akkor  Szegedre, vagy pedig a fővárosba kell utaznunk.

LMP kongresszus Kecskeméten

2017 dec 2
Megosztás
Szél Bernadett

Együttműködésről állapodott meg a kampányidőszakra az LMP és az Új Kezdet nevű párt, korszakváltásra szerződtek - jelentette be az LMP miniszterelnök-jelöltje szombaton Kecskeméten, sajtótájékoztatón.

Szél Bernadett a Kossuth-szobor lábánál, a két párt több mint száz tagja és szimpatizánsa előtt azt mondta: nem tekintik lezártnak a két párt szövetségét, együtt tudnak működni mindazon pártokkal, közösségekkel és emberekkel, akik a kormányváltáson túl korszakváltásban is érdekeltek Magyarországon.

Oldalak